Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Підбито підсумки страхового ринку України за 1 півріччя 2014

Журнал «Insurance Top» презентував підсумки страхового ринку та роботи страхових компаній України за 1 півріччя 2014 року.

За словами головного редактора журналу «Insurance Top» Олександра Залєтова, 2014-2015 роки для страхового ринку України стануть важкими.

Страховики будуть перебувати під пресингом макроекономічних і політичних чинників. Окрім Криму, який в портфелі страховиків займав 4%, цього року буде 20%-е падіння премій в Донецькій і Луганській області, зниження банківської активності і продажів побутової техніки.

Сьогодні ми бачимо, що знижується об'єм премій індикативної групи страховиків (ТОП-20) - нові автомобілі не продаються, чи не кредитуються, автопарк старіє і не оновлюється.

З іншого боку, в зоні бойових дій з'являється все більше бажаючих страхуватися (як здоров'я, так і майно), але пропозицій від страховиків немає і на цих територіях страховики нових договорів не укладають. Що стосується виплат, то страховикам рекомендують здійснювати виплати у вигляді благодійної допомоги, щоб не створювати прецедент, оскільки за договором страхування страховик має право не виплачувати.

Серед макроекономічних факторів, що впливають на розвиток ринку страхування в Україні, Олександр Залєтов назвав уповільнення темпів економічного розвитку, погіршення ділової активності, зниження обсягів продажів індикативної групи (автомобілі, ліки, нерухомість), а також низька довіра населення.

До ринкових факторів можна віднести регуляторне захоплення, яке зараз відбувається на ринку моторного страхування, фінансове мародерство, стагнація ринку (пов'язана з макроекономічними факторами), демпінг (буде присутній завжди, поки ринок не монополізується), ротація гравців, посилення конкуренції і скорочення кількості страхових компаній .

Підсумки страхового ринку України

Страхові компанії України за 6 місяців 2014 року отримали валових страхових платежів у розмірі 11,04 млрд.грн., що на 23% менше, ніж за аналогічний минулорічний період (14,33 млрд. грн.).

Обсяг чистих страхових премій у січні-червні 2014 скоротився до 8,719 млрд.грн. (на 16,5% менше, ніж за січень-червень-2013 10,437 млрд. грн.).

Обсяг чистих страхових виплат зріс на 5,5% - до 2,357 млрд. грн. (у першому півріччі 2013 року - 2,233 млрд. грн.), валових - 2,398 млрд. грн., що на 4,9% більше, ніж у 1 півріччі минулого року (2,284 млрд. грн.).

Ринок страхування життя перевищив 1 млрд. грн., але за багато років зростання вперше показав зниження премій.

Так, за 6 місяців 2014 ринок скоротився на 3%. В основному падіння було пов'язано зі скороченням обсягу страхування життя позичальників споживчих кредитів. Також традиційним фактором зниження платежів є податкова проблема корпоративного страхування життя (необхідність нарахування єдиного соціального внеску).

У 2014 році очікується подальше падіння обсягів страхування життя (на 5-10%) на тлі зростання страхових виплат (на 40-45%). Тому страховикам необхідно задуматися про управління активами та ефективне інвестування.

Ринок ДМС виріс на 20%.

Основне зростання ринку було пов'язане з ростом цін на медикаменти та медичні послуги, які спровокували зростання цін на медичне страхування. Збільшення платежів і числа клієнтів по ДМС пов'язане також з активною діяльністю ТОП-10, ринкова частка яких 63% і у яких сукупний темп росту склав 67%. У страховому портфелі цієї групи лідерів ДМС займає 23%.

У 2014 році очікується подальше зростання обсягів ДМС (на 20-25%) на тлі зростання страхових виплат (на 5-10%).

Ринок КАСКО скоротився на 3%, склавши близько 1,7 млрд. грн. страхових платежів.

Основне падіння ринку страхування каско пов'язано з скороченням продажів нових авто в результаті зростання цін і зниження обсягів автокредитування. Негативні наслідки могли б бути ще більш болючими, якби не деяке зростання страхових тарифів через підвищення вартості деталей і ремонтних робіт.

У 2014 році очікується подальше падіння обсягів страхування каско (на 15-20%) на тлі зростання страхових виплат (на 5-10%).

Ринок ОСАЦВ в очікуванні реформ.

За 6 місяців 2014 страховики залучили від клієнтів 1,15 млрд. грн. страхових платежів по ОСАГО, що на 6% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому кількість укладених договорів скоротилося на 8,6% - до 4 млн.

Ринок «Зеленої карти» перестав рости. За 6 місяців 2014 укладено 330,7 тис. договорів міжнародного страхування «Зелена карта», що на 0,5% більше порівняно з аналогічним періодом 2013 (329,2 тис. договорів). Сума страхових платежів за такими договорами склала майже 209, 8 млн. грн., що на 26% більше порівняно з січнем - червнем 2013 (166, 6 млн. грн.).

 

За матеріалами: Форіншурер