Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи можна купити поліс автострахування "Зелена картка" за кордоном?

Зелена картка — обов’язкове автострахування, без якого перетинати кордон на автомобілі заборонено. З березня минулого року регулятор страхового ринку — Моторно-транспортне бюро України — запровадило електронний поліс, який можна самостійно оформити зі свого смартфона. Як працює Е-страховка та як її купити?

Що таке електронна Зелена картка?

Зелена картка покриває відповідальність водія за кордоном перед третіми особами. Поліс діє на території країн-учасниць угоди про Зелену картку. Усі сусідні країни з Україною є підписантами договору, а отже на будь-якому митному контролі водія попросять показати поліс.

За вашою Зеленою карткою постраждалі у ДТП отримують компенсацію за майно (ремонт авто) та лікування. Власнику поліса (вам) страхові компанії України не виплачують відшкодування, оскільки це не передбачено договором. Якщо ви хочете захистити максимально свій фінансовий стан, ви можете докупити КАСКО із розширеною територією дії — країни Європи.

Ліміти по Зеленій картці не фіксовані. Виплата буде в рамках законодавства тієї країни, де сталася страхова подія.

Електронний та паперовий поліс — у чому різниця?

В Україні довгий час існував лише паперовий бланк міжнародного страхування. Проте з березня 2022 року було запроваджено електронне страхування «Зелена картка». Паперовий та електронний сертифікати мають однакові умови та права. Вони обидва юридично законні поліси. Різниця полягає лише у форматі оформлення.

Так, за паперовим бланком людині необхідно звертатися або заздалегідь до офісу страховика, або купити страховку біля кордону, переплативши близько 10% комісію брокера.

Електронне страхування не передбачає втручання агента. Ви самостійно заповнюєте анкету (вводите потрібні дані про водія та транспортний засіб) та оплачуєте поліс банківською карткою. Онлайн страховка надсилається на email відразу після оформлення. Кожний поліс має унікальний QR-код, за яким проходить його перевірка на кордоні або при зупинці в іншій країні.

Електронна страховка доступна за кордоном

За кордоном заборонено їздити без чинного поліса автострахування. Це може призвести до штрафів і самостійної сплати збитків постраждалим під час потрапляння в ДТП. Якщо ви перебуваєте в іншій країні та у вас закінчується термін дії Зеленої картки, ви можете оформити електронний поліс онлайн, не повертаючись до України. Поліс набирає чинності на наступний день після оформлення.

Якщо ви не бажаєте купувати вітчизняну Зелену картку, ви можете оформити місцеву автоцивілку. Але коштуватиме вона дорожче.