Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи працює добровільне автострахування КАСКО під час війни?

КАСКО — добровільне страхування транспортного засобу у разі його пошкодження внаслідок дорожньої пригоди, протиправних дій чи наслідків стихійних явищ, а також викрадення.

Чи працює страховий захист під час війни?

Не зважаючи на обставини, стандартні поліси КАСКО продовжують діяти (за винятками окупованих територій чи деяких інших моментів). Однак, є нюанси щодо покриття.

Традиційно будь-які збитки, пов'язані з бойовими діями, є винятками зі страхових виплат, однак збитки, які нанесені не в результаті військової агресії, покриваються стандартним полісом КАСКО.

Також деякі страховики додали таку опцію як "страховка під час війни". Вона може бути включена у стандартний договір (за додаткову плату) чи поліс можна оформити окремо.

Страховка з покриттям військових ризиків захистить автомобіль від таких надзвичайних подій, як обстріли, пошкодження ТЗ уламками ракет, дронів чи снарядів, мародерство та інше.

Якщо аналізувати набір програм добровільного автострахування, які пропонують українські страховики автовласникам, то в цілому значних змін за рік не відбулося. Можна умовно розділити продуктову лінійку КАСКО на три основні групи:

- програми повного КАСКО, які охоплюють максимально можливий перелік ризиків. Тобто автовласник отримує відшкодування за всіма страховими випадками, які він заявляє – від дрібних пошкоджень бампера до викрадення або тотального знищення авто;

- програми під умовною назвою "50/50", які передбачають обмежене покриття (тільки викрадення та тотал), але при цьому і коштують вдвічі дешевше, ніж повне КАСКО; або ж передбачене повне покриття з оплатою 50% та обов'язковою доплатою другої частини, якщо трапиться страховий випадок.

- різні варіації захисту авто конкретних категорій (наприклад, позашляховиків), страхування авто "похилого" віку, яким виповнилось 10-15 років, та програми з плаваючим тарифом, рівень якого залежить від досвіду водія та стилю його їзди, сплата за кілометри, а не на певний термін часу тощо.

Ціна КАСКО, яка розраховується як відсоток вартості авто, також не змінюється. Хоча в абсолютному значенні (в "живих" грошах) автострахування дорожчає через інфляцією та зміну вартості запчастин.


Тарифи за програмами повного КАСКО, де є покриття у тому числі за межами України, відсутні франшизи та не враховується знос авто, можуть досягати 6-8% ринкової вартості автомобіля. Продукти з урізаним покриттям та програми для досвідчених водіїв обійдуться десь у межах 2,5-3% вартості авто. Щоб застрахувати авто, строк експлуатації якого перевищує 7-10 років, потрібно буде сплатити додатково 1,5-2% ринкової вартості транспортного засобу або додати опцію "страхування зі зносом".

 

Що пропонує "страховка під час війни"?

Програми автострахування КАСКО з покриттям військових ризиків компанії пропонують в усіченому варіанті. Фактично це доповнення до основного покриття КАСКО. І якщо з автомобілем відбувається якась неприємність, причиною якої є саме бойові дії (потрапили уламки ракети або авто під обстрілом), компанія може виплатити максимум 10% його вартості. Умовно кажучи, для автомобіля, ціна якого становить 700 тис грн, виплата при настанні військового ризику не перевищить 70 тис грн. Або страхова сума за такою програмою буде сталою, не залежно від вартості автомобіля, наприклад 100 тис. грн.

Наявність такої опції призводить до здорожчання полісу приблизно на 1%.