Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи треба українцям оформлювати страховку, рятуючись від війни за кордоном

Оформити страховку перед виїздом за кордон було обов'язковим елементом підготовки до подорожей до повномасштабної війни. Але коли росія вторглася в Україну, і на пунктах пропуску у чергах на виїзд одночасно чекали тисячі людей, про страховку мало хто думав: більшість людей брала тільки найнеобхідніші речі.

Перший час деякі країни забезпечували медичним страхуванням українських біженців безкоштовно. Однак нещодавно низка країн оголосила, що медстраховка для українців з тимчасовим захистом стає платною.
Навіть у країнах, де все ще для українців лишається безкоштовний доступ до медицини, важливо пам'ятати, що термін дії такої опції обмежений. У кожній країні цей період різний.

Медична страховка біженцям з України за кордоном найчастіше дається на 5 місяців з моменту, як вони приїздять в країну. Якщо термін дії сплив, медстраховку можна купити, перебуваючи в будь-якій країні, дистанційно також в Україні.


Якщо ви їдете за кордон, щоб отримати там тимчасовий захист, слід заздалегідь взнати, які умови страхування у тій чи іншій країні.


Це, по-перше, дасть можливість порівняти ціни та умови різних європейських страхових компаній та українських. По-друге, деякі європейські страхові компанії надають безкоштовні страхові поліси на певний час або знижки для українців. Якщо з’ясується, що вартість страхування для вас більш прийнятна в української компанії, можна оформити поліс віддалено.

Виклик швидкої – 800 євро. Навіщо оформлювати страховку

Медичне страхування – це послуга, яка гарантує застрахованій особі медичну допомогу та покриття суміжних витрат у разі потреби. Страховка за кордоном потрібна як мінімум тому, що вартість медичних послуг як за необхідності звернутися до лікаря, так і при госпіталізації – у рази дорожча за вартість оформлення страховки.

У більшості країн світу нерезидентам медична допомога надається на платній основі. Наприклад, у Норвегії прийом сімейного лікаря для незастрахованих осіб коштуватиме від 20 євро, прийом у лікаря-фахівця у Чехії – від 30 євро. День перебування на стаціонарі у Німеччині становить близько 125 євро. А виклик швидкої у Швейцарії у разі відсутності страхового поліса може коштувати 800 євро. Отже, навіть незначні проблеми зі здоров'ям у разі відсутності страхування можуть коштувати дорого. У багатьох країнах ліки в аптеці продаються тільки за рецептом, а щоб його отримати, потрібно звертатися до лікаря.

Багато українців, які виїхали за кордон через війну, оформили в Європі тимчасовий захист і, відповідно, отримали доступ до безкоштовної медицини. Однак насправді безкоштовна медицина в Європі відрізняється від української, а рівень сервісу часто виявляється нижчим, ніж українці звикли отримували вдома, кажуть експерти.

Одна з найпоширеніших проблем – черги. І черги – це не просидіти кілька годин під кабінетом. Якщо ви вирішили скористатися державною медициною в європейській лікарні, будьте готові, що до лікаря ви можете потрапити за кілька тижнів, а то й місяців, відзначають ті, хто вже стикнувся з європейською медициною.

Коли виплати не компенсують


Як правило, за умовами договору, послуги медичної допомоги страхова оплачує самостійно чи через асистуючу компанію. Але трапляються випадки, коли мандрівник робить це за власні кошти. Якщо вам довелося витратити власні кошти, треба подати заявку на компенсацію витрат. Їх компенсують, тільки якщо їх узгодила команія-асистанс за кордоном.

Після повернення в Україну мандрівник повинен звернутись у страхову компанію, де був оформлений поліс. Написати заяву про настання страхового випадку та запит на компенсацію. Також до заяви необхідно додати документи, що підтверджують витрати – лікарські рецепти, чеки з аптек, рахунки з клінік.

Але буває так, що витрати не компенсовують. Основні причини, чому так може статися:

- порушення процедури повідомлення про страховий випадок;
- страховий випадок не входить до переліку тих, які згідно договору можуть бути компенсовані;
- клієнт при настанні страхового випадку перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння;
- травми людина отримала через форс-мажор – війну, участь у заходах, відвідувати які не рекомендує МЗС України;
- у людини загострилося хронічне захворювання, яке вона мала до настання страхового випадку.

Не нехтуйте страхуванням, уважно читайте умови договору та подорожуйте безпечно.