Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Туристам на замітку: подорожі за кордон під час воєнного стану

Туристична сфера починає поступово оживати та пристосовуватися до реалій воєнного стану. Хтось вважає, що відпочинок не на часі. Проте багатьом українцям зараз як ніколи потрібен відпочинок і психологічна розрядка. Тому буде не зайвим дізнатися, які зараз існують варіанти подорожей за кордон.

Крім виїзду з країни на авто, сьогодні українці можуть розглянути інші способи пересування: авіа, потяг, автобус.

Які ще є варіанти для туризму з Україи за кордон цьогоріч?

Авіапереліт

Так, літаки тимчасово не літають з України. Але туристи можуть купити авіаквитки з найближчих міст сусідніх європейських країн.

Автобус

Багато туроператорів оголосили про запуск автобусних турів із виїздом із Києва, Львова, Полтави, Івано-Франківська та інших великих міст. Однак слід розуміти, що дорога в цьому випадку займе до двох днів. Так, тривалість шляху автобусом до Болгарії складе від 19 до 24 годин, а до Греції — близько 32 годин. За ціною тури до Болгарії стартують від 200 євро.

Потяг

Відносно комфортною та швидкою буде подорож потягом. Укрзалізниця, наприклад, пропонує такі напрямки: Київ — Варшава; Львів — Вроцлав; Одеса — Пшемисль; Київ — Прага; Київ — Бухарест; Київ — Братислава (причіпний вагон до поїзда Київ — Прага); Київ — Будапешт; Львів — Варна.

Квитки продаються лише в касі, онлайн оформити покупку не можна. Важливо враховувати, що поїзди найчастіше ходять із затримкою. І, на жаль, не регулярно.

Правила в'їзду до ЄС

Правила для туристів зараз такі самі, як до війни. Для в'їзду на територію ЄС буде потрібний біометричний паспорт, підтвердження бронювання житла (якщо ви подорожуєте самостійно). Крім закордонного паспорта для дитини, прихопіть свідоцтво про народження (для дітей до 14 років).

Туристу також знадобляться обов'язкові страховки: туристична (медична) страховка, яка покриє лікування за кордоном; поліс Зелена картка для тих, хто подорожує автомобілем.

Ситуація з COVID-19

Країни ЄС поступово знімають карантинні обмеження. При перетині кордону з країнами-сусідами України не доведеться пред'являти ні паспорт вакцинації, ні негативний тест на коронавірус. Також у туриста не запитають сертифікат у закладах та не вимагатимуть носіння маски у громадських місцях у більшості країн (Італії, Іспанії, Німеччини, Молдові, Румунії, Польщі, Угорщині, Словаччині, Туреччині тощо).

Кого не випустять за кордон

Воєнний стан накладає заборону на виїзд чоловікам віком від 18 до 60 років. Але не обійшлося без винятків. Так, на «зелене світло» на кордоні можуть розраховувати:

- Особи, непридатні до військової служби за станом здоров'я;

- Люди з інвалідністю І чи II групи;

- Чоловіки, які мають 3 і більше дітей віком до 18 років;

- Особи, які самостійно виховують дитину чи дітей віком до 18 років;

- Студенти, асистенти-стажери, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном на денній чи дуальній формі.

Нововведення для групових поїздок дітей

Інформація для тих, хто збирається відправити дитину до табору за кордон. Уряд спростив вимоги щодо виїзду груп дітей під час війни. Тепер на прикордонному контролі необхідно пред'явити такі документи:

- Згода Нацсоцслужби на виїзд групи дітей;

- Список дітей та супровідників за спеціальною формою;

- Паспорт дитини чи свідоцтво про народження;

- Дозвіл представників дитини на подорож.

Подорожуйте безпечно. Завчасно придбайте туристичну страховку у надійній страховій компанії. СК Рідна пропонує вигідні умови страхування.