Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Що змінилося у сфері медстрахування під час війни

Національний банк роз'яснив, що змінилося у сфері медичного страхування під час війни.

Добровільне медичне страхування – найпоширеніша послуга в Україні. Цей вид страхування гарантує надання швидкої допомоги, коли вона потрібна.

Під час війни страховики за чинними договорами добровільного медичного страхування продовжують виконувати зобов'язання перед клієнтами та надавати допомогу у лікуванні.

Водночас у районах активних бойових дій страховики не завжди можуть організувати надання медичної допомоги. Тому багато страховиків запроваджують можливості надання медичних консультацій у форматі онлайн. Застраховані особи, які перебувають за кордоном, можуть у такий спосіб отримати консультацію лікаря.

У регіонах, де страховик не може організувати чи сплатити вартість наданої медичної допомоги, застрахований може самостійно звернутися до медичного закладу, а потім отримати компенсацію витрачених коштів від страховика. Для цього він повинен надати підтверджуючі документи про направлення на лікування, призначення лікаря тощо. та оплату послуг або медикаментів.

Національний банк ще 27 лютого 2022 року рекомендував страховикам спростити процедуру врегулювання випадків, які мають ознаки страхових.

Дозволено та рекомендовано використовувати:

▪️ електронні документи;

▪️копії необхідних документів замість оригіналів;

▪️ інші засоби дистанційного врегулювання страхових випадків.

Чого чекати далі?

Реформування ринку страхування та його наближення до європейських стандартів продовжується, незважаючи на війну. Багато змін очікується на ринку після запровадження нового Закону України "Про страхування" (з 1 січня 2024 року).

Зокрема, буде змінено вимоги до:

- договорів страхування;

- реалізації страхових продуктів;

- розкриття інформації клієнтам про страховий продукт, страховика тощо

Війна перешкоджає реформуванню системи охорони здоров'я. Так, на сьогодні відкладено залучення страховиків до оплати вартості медичних послуг на вторинному та третинному рівнях надання медичної допомоги.