Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Що робити, якщо сталася ДТП за кордоном?

Не кожен водій добре знає, як поводити себе у випадку ДТП, тим більше, якщо пригода сталась за кордоном. Часто стресу додає мовний бар’єр, незрозуміле законодавство чужої країни, відсутність практики спілкування з поліцією та страховими компаніями і ще безліч інших обставин, розібратись в яких під час складної ситуації не можливо.

Варто запам'ятати головні поради, які допоможуть прийняти правильні рішення у перші хвилини після аварії.

Перетинаючи кордон на власному автомобілі ви зобов'язані придбати "Зелену карту" ― страховий поліс, який передбачає відшкодування потерпілому у разі вашої вини в дорожньо-транспортній пригоді. По своїй суті це звична українським автомобілістам “автоцивілка”. Алгоритм дій схожий, вле є певні нюанси.

Дії на місці ДТП

Якщо ви потрапили в аварію, то перш за все слід переконатися в тому, що немає поранених. Якщо є потерпілі, то викличте швидку і постарайтеся надати першу допомогу. Після цього слід позначити місце аварії, виставивши спеціальний знак. Увімкніть аварійку, якщо це можливо. Це допоможе запобігти розвитку аварійної ситуації.

Сповістіть правоохоронні органи про аварію. До приїзду поліції не рухайте транспортні засоби та ніяк не змінюйте місце події.

Обміняйтеся контактами з учасниками та свідками ДТП, в тому числі номерами та даними страхових полісів.

Сфотографуйте або зніміть на відео місце події та пошкодження транспорту.

Отримайте від учасників аварії бланк ДТП. Також співробітники поліції повинні видати довідку про ДТП. Ви повинні повідомити про аварію свою страхову компанію.

Перед тим, як підписувати протокол, уважно прочитайте його. Ви не повинні підписувати його, якщо не розумієте, що в ньому написано. Ви можете зробити напис, що не знаєте мову даного документа.

Зберігайте всі документи, пов'язані з ДТП.

Не віддавайте оригінал своєї страховки!

Також пам'ятка про те, що робити, якщо потрапили в ДТП за кордоном, продубльована на другому аркуші поліса "Зелена карта".

Там вказаний такий алгоритм дій для водія:
- зафіксувати місце дорожньо-транспортної пригоди (ДТП),
- викликати поліцію,
- отримати довідку поліції про обставини ДТП,
- при вині страхувальника, зазначеного в картці міжнародного автомобільного страхування, її копія віддається іншому учаснику ДТП (потерпілому),
- протягом п’ятнадцяти днів повідомити свою страхову компанію про настання ДТП.

Якщо ви є потерпілим в ДТП, а винуватець не має полісу, зверніться в Моторне страхове бюро країни перебування. Контакти установи знайдете на зворотному боці вашого полісу "Зелена карта".

Що допоможе з ремонтом вашого автомобіля?

Поліс "Зелена карта" покриває збитки потерпілому, якщо аварія сталася з вашої вини. У такому випадку витрати на ремонт вашого автомобіля ляжуть на вас. Аби цього уникнути, варто перед поздкою придбати поліс добровільного автострахування КАСКО з опцією дії за кордоном.

Нагадуємо, стандартні поліси КАСКО від СК "Рідна" діють лише в Україні, але територію можна розширити. Вкажіть про це при оформленні договору або зверніться до наших фахівців, якщо бажаєте розширити територію дії чинного полісу.