Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

З 1 липня вартість "автоцивілки" може залежати від кількості ДТП

З 1 липня 2022 року вартість обов'язкового страхового поліса для водіїв, які раніше систематично скоювали ДТП, може бути більшою майже удвічі. Про це пише «Дорожній адвокат».

Постановою НБУ від 30.05.2022 № 108 передбачено можливість застосування страховими компаніями під час продажу страхових полісів коригуючих коефіцієнтів до їхньої вартості в залежності від наявності чи відсутності у минуломуу водія ДТП з його вини.

Як пишуть юристи, простіше кажучи, це система формування вартості страхового поліса (автоцивілки), залежно від ризикованості їзди водія. Чим більша вартість страхових відшкодувань за нанесеними водієм збитками, тим дорожчою буде для нього вартість поліса у майбутньому.

Навіщо ці зміни?

Така система успішно практикується страховими компаніями багатьох цивілізованих країн. Її впроваджуватимуть і в Україні, аби заохотити безаварійну експлуатацію транспортних засобів. А також для підвищення вартості страхування для водіїв, які систематично вчиняють ДТП.

Варто одразу зазначити, що застосування цієї системи є не обов’язком, а правом страхової компанії. Однак страхові компанії фактично зацікавлені у підвищенні вартості страхових полісів для водіїв, які систематично скоюють ДТП.

«Можливість застосовувати коригуючі коефіцієнти з урахуванням кількості ДТП була передбачена і раніше. Проте страхові компанії були позбавлені можливості отримувати у спрощеному порядку повну інформацію про страхові випадки водіїв під час дії полісів інших страхових компаній», — йдеться у повідомленні юристів.

У вищевказаній постанові Нацбанк передбачив механізм отримання страховими компаніями відомостей про повну історію страхових випадків щодо водіїв, які хочуть придбати поліс ОСЦПВ. Такі відомості будуть надаватись страховим компаніям з єдиної централізованої бази даних МТСБУ у передбаченому законом порядку.

Всього передбачено 15 класів ризику: від класу «13» до класу «М». Зокрема, для водіїв з «найгіршою» історією (клас «М») передбачено здорожчання вартості страхового поліса в 1,8 рази. Водночас для водіїв з відсутністю за всю історію водіння жодних ДТП (клас «13») вартість поліса зменшиться, оскільки передбачатимуться занижені коефіцієнти — максимально до 0,9.

Тобто, для водіїв, з вини яких раніше систематично вчинялися ДТП, страховий поліс буде дорожчим майже удвічі. Водночас для водіїв із безаварійним стажем вартість поліса буде дешевшою максимум на 10%, — кажуть фахівці.