Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

За "п’яне водіння" хочуть запровадити конфіскацію авто

У парламенті зареєстровані відразу два законопроєкти, які встановлюють нові нюанси відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Йдеться про проєкти №7381 та №7382 від 17 травня 2022 року.

На думку авторів законопроєктів у сьогодньошній особливий період загострюється суспільний запит на справедливість, на суворіше покарання, зокрема, за правопорушення, які можуть призвести до важких непоправних втрат.

Серед таких – і керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що нерідко призводить до ДТП з трагічними наслідками. Тобто в той час, коли у деяких законослухняних громадян вилучають «на потреби армії» транспортний засіб, який нерідко допомагає виживати, або здійснювати підприємницьку діяльність (що через економічні та соціальні механізми позитивно впливає у т.ч. на зміцнення обороноздатності), інші, менш відповідальні громадяни дозволяють собі їздити за кермом в стані сп’яніння, часто піддаючи себе та інших смертельній небезпеці.

Тому за керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану запропоновано, крім інших передбачених покарань, конфісковувати транспортний засіб для подальшої передачі його на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади).

Головною метою законопроєкту №7382 є внесення змін до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення для посилення відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану.

Водночас, законопроєктом №7381 заборонено відчужувати транспорт, якщо він єдиний в сімʼї чи робочий, КРІМ випадків, якщо власник чи водій керував у стані спʼяніння.