Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні заснували Міжнародний фонд страхування журналістів

В Україні створили Міжнародний фонд страхування журналістів (МФСЖ), який опікується страхуванням співробітників незалежних медіа, що вирушають до зони бойових дій, на тимчасово окуповані та звільнені території – протягом одного місяця після звільнення.

Про це розповіла виконавча директорка Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” Оксана Бровко, пише “Детектор медіа”.
Ініціаторами створення Фонду виступили шість громадських організацій: Фундація “Суспільність”, Асоціація “Незалежні регіональні видавці України” (АНРВУ), Інститут масової інформації, “Детектор медіа”, Центр демократії та верховенства права та Інститут розвитку регіональної преси.

За словами Бровко, в Україні питання журналістської страховки дотепер не розв’язувалося.

“Попри те що країна воює з 2014 року, наші журналісти та їхні родини лишалися беззахисними в разі травми чи загибелі. Створення МФСЖ – це великий крок уперед для всіх нас. До процесу фінансової підтримки можуть долучатися й інші донори та благодійники. Це лише посилить нас та дозволить збільшувати кількість застрахованих”, – сказала вона.

Підтримала Фонд Всесвітня газетна асоціація (WAN-IFRA), яка виділила для нього 10 тисяч доларів США. На ці гроші вже розпочали страхування журналістів.

Страхувати одного журналіста фонд зможе на термін від одного до трьох днів/
Страхове покриття – до 100 тисяч доларів США на відшкодування медичних витрат у разі ушкодження. В разі загибелі медійника ці гроші отримає його родина.

Бровко наголосила, що застрахуватись у фонді зможуть журналісти саме незалежних українських медіа, які вирушають в офіційне відрядження та які мають засоби захисту. Також вітається, але не є обов’язковим, якщо вони пройшли спеціалізовані курси домедичної допомоги.

Які заявки задовольняються, а які ні, визначатиме Координаційна рада МФСЖ, до якої входять представники всіх організацій – засновників ініціативи.

Зараз основне завдання фонду – запустити процес приймання заявок, страхування та залучення більшої кількості донорів до процесу, сказала Бровко.

Раніше фахівці відзначали, що через російську агресію Україна стала найнебезпечнішою країною для роботи журналістів у світі.