Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи працюють камери автофіксації порушень ПДР під час війни?

В Україні камери автофіксації порушень ПДР працюють і під час воєнного стану.

Про це розповів Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

За його словами, багато водіїв чомусь думають, що під час війни з російськими окупантами правоохоронці відключили камери фіксації порушень правил дорожнього руху. Проте насправді ця система працює.

За словами Білошицького, до підвищеного контролю за дотриманням правил дорожнього руху поліцію змушують випадки відвертого нехтування водіями ПДР.

«Ми повертаємося до контролю за дотриманням правил дорожнього руху, і навіть до підвищеного контролю. Відзначаються ДТП з потерпілими і загиблими, які пов’язані з нехтуванням ПДР. Багато хто під час режиму воєнного стану чомусь вирішив, що правила дорожнього руху не діють і їздять як заманеться. Ми притягатимемо до відповідальності і проявляти жорстку позицію. Навіть у звичайний час, а не у військовий таких порушень собі не дозволяли», - наголосив Білошицький.

Можливо, водії помилково вважають, що камери не працюють, у зв'язку з тим, що час винесення ухвал про порушення ПДР по камерах автофіксації може досягати 60 діб. Тобто порушник швидкісного режиму під час воєнного стану може отримати штраф і через 2 місяці.

Нагадаємо, камери автофіксації порушень правил дорожнього руху з'явилися на українських дорогах у 2020 році. Наразі їх налічується близько 250, у різних областях. Камери фіксують перевищення швидкості, хоча очікувалося, що вони також реєструватимуть виїзд на зустрічну смугу та проїзд на червоний сигнал світлофора.

Під час війни запровадження нових функцій відклали.