Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Збитки страхування від війни в Україні можуть перевищити $20 млрд

Збитки галузі страхування та перестрахування від військових дій Росії в Україні можуть перевищити 20 мільярдів доларів, йдеться у звіті Verisk.

Служба майнових претензій (PCS) проаналізувала дані з трьох найбільш релевантних продуктів: PCS Global Aviation, PCS Global Marine and Energy та PCS Global Large Loss, а також внутрішні дослідження, щоб отримати корисну інформацію про можливий масштаб збитків, з якими перестраховики можуть зіткнутися через триваючу війну, спричинену вторгненням Росії в Україну та його наслідки.

Прогнозовані збитки галузі від спеціальних видів страхування та перестрахування будуть в діапазоні від $13 млрд до понад $23 млрд.

Наразі PCS попередньо оцінює збитки в 20,6 мільярдів доларів, але компанія зазначає, що в деяких сферах бізнесу існує значна невизначеність, де справжні наслідки конфлікту протягом певного часу не піддаються кількісній оцінці світової страхової галузі.

Конфлікт вже мав значний вплив на перестраховиків, тоді як нестабільність фінансового ринку, викликана війною, також вплинула на глобальні інвестиційні портфелі перестраховиків.

За словами PCS, можуть знадобитися місяці після припинення бойових дій в Україні, щоб лосс-аджастери отримали більш чітке уявлення про збитки, але вже зараз починає надходити попередня інформація, що полегшує прогнози про можливі втрати української промисловості.


Конфлікт в Україні має потенціал стати найбільшим застрахованим збитком у галузевому масштабі в усіх класах бізнесу в історії, навіть перевищивши терористичні атаки 11 вересня 2001 року, вважають іноземні фахівці.

PCS розбиває свій аналіз за напрямками бізнесу та надає можливі діапазони втрат галузі для кожної категорії ринку.

Наразі реалістичний діапазон потенційних втрат застрахованих авіаційних галузей, пов’язаних з війною в Україні, може становити 7-13 мільярдів доларів з робочою оцінкою в 10 мільярдів доларів.

Застраховані морські збитки в масштабі всієї галузі можуть становити від 3 до 6 мільярдів доларів, при цьому робоча оцінка становить 5 мільярдів доларів.


Майнові ризики

Це ще один складний напрямок для оцінки застрахованих збитків, не в останню чергу тому, що може знадобитися особливо багато часу, щоб прояснити ясність, поки конфлікт триває, не дивлячись на те, що у більшості договорів військові ризики не покривались.

«З огляду на те, що велика кількість компаній може постраждати, ліміти можуть бути високими, а перерва в бізнесі може суттєво сприяти будь-якому загальному застрахованому збитку для цього класу бізнесу».

Цей клас бізнесу, після авіації, міг би внести найбільший внесок у загальний галузевий страховий збиток в Україні. Наразі є інформація про один крупний майновий збиток в Україні, який покривається умовами договору під час війни з лімітом до 4 мільярдів доларів.


Особисте житло та невелика комерційна нерухомість - PCS прогнозує приблизно 100 мільйонів доларів для цього класу бізнесу.

Загальні можливі втрати:

10 мільярдів доларів для авіації;
5 мільярдів доларів для морських ризиків;
2,5 мільярда доларів по енергетичних ризиках;
3 мільярди доларів на майнові ризики;
100 мільйонів доларів на особисте майно та майно малого та середнього бізнесу.


За матеріалами: Форіншурер