Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Евакуація в країни Європи на авто: що треба знати?

Згідно з даними Агентства ООН у справах біженців, з України виїхало близько 4,3 млн осіб, і ця цифра постійно збільшується. Реалії такі, що війна в нашій країні, яку розв’язала росія, змусила мільйони співгромадян покинути рідну землю і шукати безпеки в інших країнах. Серед тих, хто емігрує, частина обирають варіант виїзду за кордон на власному авто.

 

Варто нагадати кілька моментів, на які варто звернути увагу перед тим, як вирушати в Європу на власному автомобілі.

Почнемо зі збору машини для виїзду за кордон:

Аптечка. Згідно з Наказом МОЗ України №187 від 7 липня 1998 р. в кожній машині має бути аптечка, тому завдання автомобіліста – не лише придбати необхідні ліки, а й регулярно перевіряти їх термін придатності. Ці превентивні заходи можуть урятувати як здоров'я, так і життя. До слова, у європейській автомобільній аптечці медикаментів майже немає, її вміст, переважно, складається з перев'язувальних матеріалів та засобів для допомоги у разі ДТП.

Також варто взяти (навіть якщо на кордоні не перевірятимуть наявність):
- знак аварійної зупинки (миготливий червоний ліхтар), який відповідає вимогам стандарту.
– працездатний вогнегасник місткістю не менше 2 літрів для легкової машини.
- світловідбиваючі жилети.
Не забувайте про автокрісла для дітей. Це не лише обов'язок, а, в першу чергу, безпека маленьких пасажирів.

Вибір точки виїзду за кордон:

Для зручності громадян, які планують перетнути кордон України Державна прикордонна служба України оновила інтерактивну мапу, на якій зазначені пункти пропуску та стан їх завантаженості на виїздах з України. Оновлення відбувається кожні три години. Натискаючи позначку пункту пропуску, можна дізнатися про час його роботи, кількість легкових і вантажних автомобілів у черзі, а також швидкість оформлення легкових автомобілів за годину. Доступні для українців і живі чати моніторингу черг на кордоні.

ЄС зараз охоче допомагає українцям, які змушені були покинути власну домівку. На сайті Європейської комісії можна ознайомитися із ключовою інформацією про права щодо перетину кордону з країнами ЄС, тимчасового та міжнародного захисту, а також щодо пересування між країнами-членами ЄС. Організація навіть створила спеціальну пам’ятку із основною інформацією для людей, які рятуються від вторгнення росії в Україну.

Перетин кордону

Раніше для перетину кордону на авто вимагали наступний перелік документів:

- техпаспорт
- водійське посвідчення
- обов'язковий поліс страхування Зелена Картка

Наразі, у деяких країнах (зокрема у Польщі, Словаччини, Молдові, Угорщині тощо) поліси страхування надають безкоштовно або їх можна не мати, однак, термін таких спеціальних умов обмежений. Тому дізнайтеся актуальну інформацію по тій чи іншій країні окремо. 

До слова, оформлення Зеленої карти в Україні зараз відбувається онлайн. Наразі на поліси на 15 і 30 діб діють обумовлені знижки у 50%

Основні правила дорожнього руху та безпеки в Європі

Якщо ви уже визначились із країною і розглядаєте варіант перетину кордону на власному авто, слід звернути увагу на правила дорожнього руху у деяких з них.

Серед основних відмінностей дорожніх правил ЄС та України:

- ремені безпеки повинні бути пристебнуті в усіх транспортних засобах, включаючи туристичні автобуси та мікроавтобуси в усіх країнах ЄС;
- діти повинні мати відповідні дитячі крісла в автомобілях і, якщо можливо, в інших транспортних засобах;
- використання мобільного телефону без гарнітури за кермом заборонене в більшості країн ЄС;
- максимально дозволений рівень алкоголю в крові різний: у декотрих країнах під час керування автомобілем він має бути нульовим;
- для різних типів доріг і транспортних засобів застосовуються різні обмеження швидкості;
- у деяких країнах використання денних ходових вогнів та/або зимових шин є обов’язковим;
- важливо запам'ятати, що на Кіпрі, в Ірландії та на Мальті рух автомобілів здійснюється лівою смугою.

Програми для водіїв

Варто зауважити, що країни Шенгенської зони це об’єднання понад 40 країн, в кожній з яких правила можуть відрізнятись. Для того, щоб отримувати важливу інформацію про безпеку дорожнього руху для всіх країн ЄС, де б ви не були, слід завантажити програму "Going Abroad", яка стане надійним помічником на дорозі.