Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страхування авто в Україні під час війни: що треба знати

У разі військового стану обов'язок наявності страхового поліса не скасовувався.

Як і відповідальність за відсутність автоцивілки.

У зв'язку з війною, яку розв'язала в Україні РФ, більшість власників транспортних засобів перестали продовжувати дію полісів страхування транспорту, терміни дії яких спливли. Основні причини - нестабільна військова та політична ситуація, тяжке фінансове становище та невпевненість у завтрашньому дні.

Водночас обов'язок наявності страхового поліса не скасовувався, як і штраф за відсутність поліса, який відповідно до ч. 1 ст. 126 КУпАП складає 425 грн. Ось тільки поліція майже не займається контролем полісів. Головна мета обов'язкового автострахування – це гарантування потерпілим у ДТП відшкодування їх збитків.

Поки що в Україні страхові компанії працюють і повертають страхові виплати у звичайному режимі. Більшість страхових компаній повідомили продовження функціонування системи страхування та відшкодування страхових виплат. У той самий час за відсутності стабільних надходжень з допомогою придбання полісів підвищується ризик платоспроможності страхових компаній.

Генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслав Черняховський розповів про те, що традиційні види страхування не покривають збитків, завданих під час військових дій - обстрілів, бомбардувань тощо. Це традиційний виняток у звичайних договорах страхування майна.

"Власники застрахованих автомобілів та будинків, які були знищені або пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, не отримають страхове відшкодування. А ось виплату за звичайну ДТП – так. При цьому у нас лише 8% автомобілів у країні мали поліс комплексного страхування КАСКО, тож виплати отримуватимуть майже лише постраждалі в ДТП за обов'язковим страхуванням автоцивільної відповідальності, навіть якщо у автомобіля є поліс КАСКО, отримати компенсацію за пошкодження, пов'язані з військовими діями неможливо, є окремий вид страхування від військових ризиків. Але такі договори дуже рідко укладаються для нерухомості та автотранспорту" , - розповів він.