Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Подорожі у пандемію: як туристам вберегти нерви та гроші

Коронавірус змусив туристів усього світу обережніше планувати свій відпочинок за кордоном. Неприємні несподіванки можуть трапитися в будь-який момент, і плани доведеться змінювати.

Що робити, якщо країна закриває кордони, заселяють не в той готель, що обрали, або турист захворів напередодні поїздки чи під час відпочинку? Чи реально зараз подорожувати, щоб це не влетіло в копієчку, якщо щось піде не так?

Розповідаємо, як убезпечити себе від фінансових втрат і до чого бути готовим у випадку форс-мажору, якщо ви придбали пакетний тур у вітчизняного туроператора.


Лікування коронавірусу за кордоном

Ознаки хвороби можуть проявитися в будь-який момент, навіть якщо перед поїздкою двічі тестувалися. Хворіти не вдома – додатковий стрес. Та витрати на лікування й можливу госпіталізацію покриває базова комплексна медична страховка. Сума покриття залежить від полісу. Будьте уважні: якщо страховка з франшизою, витрати в межах певної зазначеної в договорі суми туристові доведеться сплачувати самому. Наприклад, для обов'язкового полісу медичного страхування сума франшизи складає $30 за одну людину. Це означає, що у разі настання страхового випадку турист власним коштом сплачує лікарю чи клініці цю суму, а подальші можливі витрати в межах страхової суми, яка теж вказується у договорі, покриває страхова компанія. Стандартний медичний поліс без франшизи не суттєво відрізняється за ціною (питання кількох десятків гривень), але гарантує, що всі витрати туриста на лікування будуть компенсовані, тож варто прослідкувати за цим під час бронювання туру.

Є й інша обставина: стандартна медична страховка не покриває інші можливі витрати, пов’язані з самоізоляцією. Тому перед поїздкою важливо з'ясувати, які правила самоізоляції у країні, куди збираєтеся на відпочинок. Наприклад, Єгипет бере на себе витрати за перебування туриста на самоізоляції, а от в ОАЕ доведеться переселитися у спеціальний готель, який відпочиваючий має оплачувати власним коштом.

Захистить від додаткових витрат на випадок самоізоляції (проживання, харчування, оплата продовження самоізоляції, якщо відпочинок вже скінчився тощо) страхування додаткових фінансових ризиків. Коштує такий поліс кілька сотень гривень, його можна додати під час бронювання туру до стандартної страховки. Якщо мандрівник подорожує самостійно, необхідно промоніторити послуги страхових компаній і вибрати підходящу або подивитися на сайті авіаперевізника – нині авіакомпанії разом з партнерськими страховими надають змогу придбати страховку під час покупки квитка або додати таку опцію пізніше в особистому кабінеті на сайті перевізника.

Позитивний тест перед вильотом

Якщо підступний вірус виявили якраз перед поїздкою, вона не відбудеться, хоч це й прикро. Але захистити свої гроші все-таки можна. Різноманітні ризики до початку туру, які включають в тому числі захворювання на COVID-19 напередодні вильоту, компенсує страховка від невиїзду.

Дія такого полісу поширюється на всіх туристів у заявці, якщо це пакетний тур, а отже – витрати будуть компенсовані для всіх туристів, які скасують поїздку, навіть якщо захворів тільки один. Причому ануляція туру в таких випадках – не завжди єдина доступна опція. Туроператори можуть запропонувати перенести поїздку на інші дати чи вибрати інший напрямок з актуальних (на той час, коли видужаєте і наберетеся сил). У разі заміни напрямку можна буде підібрати варіант у межах витраченого бюджету. Якщо ж виберете дорожчий, різницю доведеться доплатити.