Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Від смерчу, вибуху газу чи затоплення: чому варто застрахувати житло

Практика страхувати квартиру чи будинок – поки що досить нетипова для українців. У нашій країні частіше можна почути про страхування автомобіля.

Рідше зустрічаються розмови про страхування здоров’я і життя.

Ще однією самостійною можливістю, якою можуть користуватися українці – страхувати своє житло від стихійних явищ чи банального затоплення квартири сусідами зверху. Але навіть на неї не звикли витрачатися.

За останні кілька років у різних містах України сталось кілька гучних випадків, коли з оселями сталося лихо: десь пронісся смерч, десь стався обвал, а десь через вибух газу в багатоповерхівці житло втратили десятки людей. Власники помешкань не страхували своє житло (за винятком деяких передбачливих господарів), вимушені сподіватися на допомогу місцевої влади та небайдужих людей.

Наприклад, лише одна з десятків постраждалих квартир у будинку, що не так давно вибухнув у Кропивницькому, була застрахована. Сім'я отримає страхову виплату понад 600 тисяч гривень. Решта ж родин, які втратили житло і подали заяви можуть розраховувати на 4000 гривень в місяць - компенсацію за оренду житла поки будинок не відновлять.

Тому варто знати, які є нині варіанти страхування житла.

Що покриває страховка житла?

Страхові компанії пропонують окремі пакети виплат у разі пошкодження квартири чи будинку від стихійних явищ, крадіжок чи безвідповідальності сусідів. Це страхування в Україні – добровільне. Тобто кожен самостійно обирає, чи страхувати своє майно.

Зазвичай застрахуватися можна як від вибуху газопроводу, так і влучання блискавки чи урагану.

Окремо кожна страхова компанія пропонує свої варіанти страхування житла. Наприклад, можна застрахувати квартиру чи будинок від таких ризиків:
- затоплення, пожежі, стихійного лиха, крадіжки зі зломом.

Можна також застрахувати відповідальність перед сусідами.

Крім того, можна охопити страховим захистом лише стіни, перекриття (та інші конструктивні елементи), інженерні комунікації, або додати ще ремонт, обладнання, техніку, меблі.
Також можна розраховувати на відшкодування додаткових витрат:

- на тимчасове проживання під час проведення відновлювального ремонту;
- на відновлення документів на житло;
- на оплату комунальних платежів за застраховане майно на період проведення відновлювального ремонту.

Клієнт обирає, що для нього важливо. Важливо перед оформленням договору уточнити всі моменти, наприклад, речі, за які на страхове відшкодування очікувати не варто (це може бути ювелірні прикраси чи ноутбук).

Скільки коштує страховка житла?

Вартість страхування залежить від виду нерухомого майна, розміру страхової суми та франшизи. Чи більша страхова сума, тим дорожчий поліс. Здешевити його можна за рахунок більшої франшизи (частини збитку, який не відшкодовує страхова компанія), зменшення кількості обраних ризиків. Вигідно купувати комплексну страховку (захист майна, відповідальність перед сусідами тощо).

Ціна полісу страхування майна в СК "Рідна" - від 0,2% від страхової суми.

Наприклад, страховка приміщення, вартістю 500 000 грн., коштуватиме від 1000 грн. на рік.