Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Кожну третю ДТП врегульовують за допомогою європротокола

Активність використання європротоколу українськими водіями у 2021 році зросла.

Близько 36% ДТП врегулюються з його допомогою за спрощеною процедурою оформлення: без виклику поліції, тривалого очікування, судового засідання та сплати штрафу винуватцем.

Кількість вимог, врегульованих з європротоколом, за 2021 рік збільшилась на 28,7% до показника 45,4 тис. шт. Це свідчить як про довіру автовласників до цього механізму цивілізованого врегулювання відносин між потерпілим та винуватцем ДТП, так і до роботи страхових компаній та МТСБУ, які за 9 місяців виплатили потерпілим понад 2,8 млрд грн. (131 тис. страхових випадків).

Сума страхових виплат за європротоколами збільшилася на 38,2% і становить 485 млн. грн. У 2021 році українські автовласники оформили 4,6 тис. електронних європротоколів.

Нагадаємо, що європротокол — це єдина форма, яку заповнюють учасники ДТП на місці аварії, на підставі якої страхова компанія виплачує відшкодування потерпілим. Структура бланка ідентична більшості країн ЄС і діє в Україні. Раніше бланк європротоколу можна було отримати у страховій компанії під час оформлення полісу ОСЦПВ, але зараз учасники ДТП можуть заповнити європротокол онлайн на сайті МТСБУ.

Умови, за яких учасники ДТП можуть застосовувати європротокол:

- У ДТП бере участь не більше двох транспортних засобів.
- Обидва водії мають чинні поліси ОСЦПВ, тобто оформити європротокол не можна лише у випадку, якщо один із водіїв знехтував вимогою закону про необхідність страхування своєї відповідальності, або є пільговиком, за законом, звільненим від обов'язку укладати договір ОСЦПВ.
- В обох водіїв відсутні ознаки алкогольного чи наркотичного сп'яніння.
- Учасники ДТП погоджуються з визначенням обставин аварії (немає розбіжностей щодо того, хто став винуватцем).
- У ДТП немає людей, які загинули або отримали травми.

Також варто враховувати, що сума прогнозованого збитку не повинна перевищувати 50 тис. грн. (в іншому випадку європротокол не варто застосовувати).

Якщо хоча б одна з цих умов не буде виконана або будуть підозри, що один із учасників ДТП перебуває під впливом алкогольних, наркотичних чи лікарських препаратів; або водії просто не змогли домовитись про обставини аварії; а також не можуть правильно визначити матеріальні збитки, вони зобов'язані викликати представників поліції та оформляти ДТП за звичною процедурою.