Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні можуть запровадити фармацевтичне страхування

В Україні хочуть розробити та запровадити механізм "фармацевтичної страховки", яка б запобігла зайвим витратам громадян на ліки.

"За оцінками МОЗ, щороку українці "заносять" в аптеки близько 60 млрд грн. З цієї суми 35 млрд грн — це витрати на медпрепарати, призначення яких є необгрунтованим або вони не мають доведеної ефективності. Це величезна сума, що залишає дірку у сімейних бюджетах тисяч сімей. Усунути цю проблему можна за допомогою доступного та масового фармацевтичного страхування", — вважає голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

За його словами, в Україні планують поступово запустити систему е-рецепту для ширшого переліку препаратів, запровадити електронні протоколи лікування та електронний реєстр лікарських засобів, що допоможе виключити можливість призначення лікарем медичного препарату не з протоколу лікування.

"Ми домовилися, що таке страхування буде впроваджене не пізніше наступного року. Воно нове для країни, може стати першим кроком для запровадження медичного страхування," - відзначив Радуцький.

Йдеться про розвиток добровільного страхування. Якщо людина захворіла і їй потрібні ліки амбулаторно — їх купуватиме страхова компанія. Але лише за електронним рецептом.

Страхова не буде оплачувати ліки без доведеної ефективності. Тож йдеться про якість лікування, призначення препаратів, які справді необхідні людині. Також це заощадження для людей великих коштів. Буде два види страхування: для тих, хто можуть купити поліс самі, і для малозабезпечених, соціально незахищених тощо. Для останніх категорій таку страховку купуватиме держава. Це буде подвійний контроль: зміст електронних рецептів контролюватиме НСЗУ та страхова компанія.