Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водіям на замітку: Як обрати страхування для авто

Існують два види страхування — обов’язкове та добровільне. У сегменті автострахування для поїздок в Україні це обов'язкова "автоцивілка" (ОСЦПВ), добровільна "автоцивілка", добровільне КАСКО.

ОСЦПВ повинні купувати усі водії, які мають державні реєстраційні номери. Такий поліс страхує авто на суму до 130 тис. грн. Вартість частково регламентована, залежить від місця реєстрації, об'єму двигуна тощо.

Усі інші види страхування є добровільними. До них, наприклад, належить добровільне страхування цивільної відповідальності. Воно покриває збиток вище 130 тис. грн, який в інших випадках через суд стягуватимуть з водія-винуватця.  

Можна купити такий поліс на суму 50, 100, 200 тис. грн або більше.

КАСКО

Каско — це один із найпопулярніших видів добровільного страхування для авто. Воно дорожче, ніж "автоцивілка", але захищає автомобіль страхувальника від пошкоджень з різних причин та незалежно від того, хто винен. Коштує близько 4-5% від вартості авто та захищає від більшості видів пошкоджень та викрадення. Страхові компанії пропонують різні види програм з КАСКО, можна обирати за ціною та набором ризиків, розбивати платіж на кілька частин, чи сплачувати за поліс щомісяця.

Можна обрати як ануїтетне, так і не ануїтетне страхування. Тобто може бути так, що сума страхування не зменшуватиметься (раз вдарився на 8 тис. доларів, зробили, другий раз, зробили тощо), або щоразу зменшуватиметься на суму відшкодування.


Як обрати поліс


По-перше, варто подивитись рейтинг страхової компанії. Найкраще купувати поліс у компанії, яка має високий рейтинг та хороші відгуки. Крім цього, варто обов’язково перевіряти фінансові показники та переконатися, чи компанія не банкрут — на жаль, на нашому ринку зустрічаються і такі.

По-друге, промоніторте ціну. Щоб не переплачувати, дізнайтесь, якою буде ціна полісу саме для вашого автомобіля у кількох різних страхових та оберіть найоптимальніший варіант.  

Також перевірте, як страхова робить виплати. Хороша компанія має робити це вчасно та в повному обсязі. А якщо вона лише збирає гроші, але не відшкодовує страхові випадки — краще таку компанію уникати.

Наостанок — відмовтесь від франшизи. Звичайно, поліси із франшизою дешевші, ніж без. Однак в разі ДТП вам постійно доведеться оплачувати збитки, що дорівнюватимуть сумі франшизи. А це зазвичай дорожче, ніж зекономлені таким чином кошти.