Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи може вплинути несвоєчасна заміна шин на виплату з КАСКО?

Узимку аварійність на автошляхах зростає, і це не дивно, адже погодні умови не сприяють безпечній експлуатації транспорту. Розуміючи це, страхові компанії намагаються знизити ймовірність виникнення страхових випадків і додають у договори страхування автомобілів КАСКО додаткові “сезонні” умови. Якщо їх недотримання призведе до пошкодження машини, страхове відшкодування може буде скасовано або зменшено.

З одного боку це справді підштовхує водія до більшої відповідальності та безпечного кермування, з іншого – може дати страховим компаніям офіційний привід не оплачувати ремонт.

Найчастіше формулювання відмови має такий вигляд: “невідповідність технічного стану автомобіля погодним умовам”.

В першу чергу йдеться про обов’язкову наявність на застрахованому автомобілі зимових шин, іноді також згадується необхідність заправки машини зимовими рідинами – певно, мається на увазі бачок омивача вітрового та заднього скла.

Щодо умови вчасного "перевзуття" на зимову ґуму, варто звернути увагу на період, який та чи інша страхова компанія вважає зимовим.  Зазвичай можливі такі варіанти початку і кінця зими:

1 грудня – 1 березня
15 листопада – 15 березня
15 жовтня – 15 квітня

Також компанія може встановити періоди "міжсезоння", наприклад у договорі одного страховика йдеться:  “При цьому у цілях Договору зимовим сезоном вважається період з 15 листопада до 15 березня, а літнім сезоном вважається період з 15 травня по 15 вересня”. Тобто з 15 вересня по 15 листопада можна їздити на будь-яких шинах – зимових, літніх чи всесезонних. Так само як і з 15 березня по 15 травня. Однак після 15 травня ґума має бути літньою чи всесезонною, а з 15 листопада – зимовою або всесезонною.

Періоди та умови використання шин мають бути прописані у договорі страхування, необхідно з ним уважно ознайомитися (краще до підписання) і пам’ятати про всі нюанси під час користування автомобілем, особливо – в міжсезоння.

Додаткові сюрпризи зими

Варто нагадати, що узимку на автомобіліста чекають не лише небезпечні ситуації, пов’язані зі слизькими дорогами. Автомобіль також можуть пошкодити бурульки або сніг з дахів будинків, камінчики протиожеледної суміші та грудки льоду з-під коліс вантажівок, жорстка, схожа на лід, кірка снігу. Нарешті, саме узимку машина може розпочати особливо активно іржавіти. І навіть найдорожчі поліси покривають далеко не всі втрати автомобіліста через ці загрози. З’ясовувати подробиці щодо усіх ризиків треба ще при оформленні страховки.

До слова, у договорі КАСКО від СК "Рідна" прописана умова щодо вчасного встановлення ґуми відповідно до сезону. Інші зимови небезпеки входять до покриття стандартного полісу повного КАСКО.