Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Туристам на замітку: які страви краще не їсти в готелях Єгипту, Туреччини

Готуючись до поїздки у ту чи іншу країну туристи зазвичай шукають інформацію про цікаві місця, гарне житло, транспорт, сувеніри та особливості відпочинку. Не менш пріоритетним має бути вивчення якості їжі. Так ви покращите обізнаність у національних кухнях світу і заздалегідь подбайте про власне здоров'я.

Шкідлива їжа у Єгипті

Отруєння мандрівників у Єгипті – вже класика. Такі історії трапляються досить часто. Наприклад, лише кілька днів тому у готелі Хургади масово отруїлися туристи, серед них – понад 15 українців.

Ось що необхідно знати, щоб убезпечити себе:

- Уникайте рослинної їжі. У єгипетських ґрунтах є безліч пестицидів, нітратів та фосфатів (додають, щоб покращити родючість). У результаті овочі в курортній країні переважно без яскраво виражених смаків, не соковиті та мають мінімальну кількість вітамінів.

- Запам'ятовуйте, що їсте у закладах харчування. Єгиптяни дотримуються принципу безвідходного виробництва. Якщо щось залишилося з вечері – це подаватимуть на сніданок, зі сніданку – на обід. З одного продукту готують різні страви. Наприклад, смажену курятину тушкують із овочами чи роблять із нею картопляну запіканку.

За "шведським столом" туристи часто "ласують" вчорашніми або позавчорашніми стравами. Тому запам'ятовуйте не просто їжу, а навіть інгредієнти.

- Прикраси для їжі – знак, що слід відмовитися від неї. Якщо ви бачите зверху на страві морквяні "квіти", "равлики" з огірків або фрукти, то згадайте про те, що так дають друге життя зіпсованій продукції.

- Соки та вода. Не слід пити воду з-під крана. Краще придбати бутильовану воду та використовувати її для вмивання, чищення зубів та промивання зубної щітки. Також у Єгипті не варто пити так звані свіжі соки.

Безпека харчування у Туреччині

У цій країні великий попит мають готелі, що працюють за системою "all inclusive". Це зручно, адже можна відпочивати та не хвилюватися з приводу трапези на сніданок, обід та вечерю. Але на що варто звернути увагу, відпочиваючи у Туреччині:

- Швидше за все, з м'ясної нарізки, ковбас та яєць, що залишилися після вечері, кухар зробить салат. Як і у випадку з Єгиптом, запам'ятовуйте, які продукти у вас на столі за кожним прийомом їжі.

- Тут м'ясо, що досить часто залишилося після обіду, промивають і заливають іншим соусом. Морепродуктам дають "другий шанс" теж за допомогою соусу або їх додають в салат.

- Не замовляйте супи-пюре. У них нерідко додають залишки м'яса, смажене борошно і трохи молока. Це не лише ризик отруєння, а й невдалий варіант їжі для вашої фігури.

- Альтернатива десертам. Замість десертів, які часто оновлюються за допомогою кондитерських декорацій, виберіть більш корисні варіанти солодощів. Наприклад, сухофрукти.

Уникайте напоїв із кубиками льоду. Усюди і завжди. Найчастіше для кубиків береться вода з крану, яку категорично не можна пити. А напої виготовляються за порошковими технологіями. Краще вибирати свіжий чай.

Що потрібно знати про харчування на Кіпрі

На Кіпрі їжа переважно важка для травлення, що не дуже сподобається вашій фігурі. Тут велика кількість калорій містять кебаби, соуси дзадзики та картопля.

У середньому туристи можуть на тижневому відпочинку набрати від 1,5 кг. Тож варто не захоплюватися, попри широкий асортимент страв на "шведському столі".

А також уникати "страшної" кулінарної традиції кіпріотів - мезе: комплексний обід, що складається з декількох десятків страв - від калорійних салатів до десертів з великою кількістю цукру.