Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Які найбільші у світі страхові виплати, сплачені клієнтам?

Поки хтось думає, що страховки "не працюють", страхові компанії виплачують мільйони, а то й мільярди тисяч доларів.

Кожного дня тисячі людей по всьому світу звертаються до страхових із проханнями про виплати, але суттєвих втрат страховики зазнають під час стихійних, техногенних та інших видів надзвичайних ситуацій.

Пропонуємо огляд кількох випадків з найбільшими (на даний час) сумами страхових компенсацій, здійснених страховиками у різних країнах.

- Перше місце за розміром страхових виплат займає банкрутство банка Lehman Brothers.

15 вересня 2008 року інвестиційний банк з активами у понад $600 млрд офіційно подав заяву про захист від банкрутства. Через погіршення економічної ситуації заклад втратив своїх інвесторів і не зміг виконувати свої фінансові обов’язки. Партнери та інвестори подали позов на суму $1,2 трлн. За декілька наступних років страхові виплати за цією справою досягли $100 млрд.

- На другому місці стоїть найбільш руйнівний за всю історію США ураган "Катріна".

Почався він 23 серпня 2005 року у районі Багамських островів. 27 серпня він досяг Флориди, а ще через 2 дні пройшовся штатами Луїзіана та Місісіпі. Загинуло 1836 чоловік. Загальні збитки – $81,2 млрд (на 2005 рік). Це найдорожчий ураган в історії. Розмір страхових виплат по цьому випадку склав понад $41 млрд, а загальна кількість страхових позовів – 725 тис. Ця ситуація внесла суттєві зміни у ринок страхування США. Так, компанії скоротили страхування житла від стихійних лих на прибережних територіях і підняли ціни на свої послуги мінімум у 5 разів.

- Третє місце займає терористичний акт 11 вересня 2001 року.

Чотири терористичні групи захопили 4 пасажирських літаки. Один направили у будівлю Пантагон поблизу Вашингтона, інший розбився у полі штату Пенсильванія, коли екіпаж літака намагався перехопити управління у терористів. Два останніх врізались у вежі-близнюки висотою 417 метрів, внаслідок чого вежі рухнули. Загинуло понад 2700 чоловік. Компанія Silverstein Group за півроку до цього орендувала будівлі на 99 років. Вартість договору оренди склала $3,2 млрд, але орендатор встиг внести лише початковий внесок – $124 млн. Після теракту він отримав страхову виплату у розмірі $4,2 млрд. Загальний розмір страхових компенсацій склав $40 млрд.

- На четвертому місці стоїть одна із найстрашніших ядерних катастроф світу.

11 березня 2011 року у Японії відбувся найпотужніший за всю історію країни землетрус з магнітудою у 9 балів, який потім спровокував цунамі, а через деякий час і аварію на атомній електростанції "Фукусима-1". Внаслідок цього за 2-3 доби понад 150 тисяч чоловік покинули свої будинки. Загинуло або пропало без вісті 18,5 тисяч людей. Майже півмільйона людей залишилися без житла. На ліквідацію наслідків витратили вже трильйони ієн, але зона аварії досі залишається ізольованою, а люди бояться туди повернутися. Розмір страхових виплат склав понад $40 млрд.

- На п'ятому місці - Катастрофа «Costa Concordia».

Операція з підйому затонулого круїзного лайнера Costa Concordia біля берегів острова Джильо в Італії обійшлася страховим компаніям в 825 млн. Основними страховиками судна були компанії RSA Group, XL Group і Assicurazioni Generali, які страхують морські судна Carnival (розмір страхової виплати по каско склав $ 500 млн.). Відповідальність власника судна була застрахована на $ 3 млрд.

- Найбільшою в історії страхування життя вважається виплата у розмірі 14 млн канадських доларів. У 1971 році у Канаді загинув фермер Джордж Мюллер, коли захищав своє подвір’я від хуліганів. Після його смерті сім’я отримала чималу компенсацію від страхової компанії.