Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Для чого потрібна добровільна автоцивілка?

Що таке добровільна автоцивілка (ДЦВ) у страхуванні? Багато клієнтів страхових компаній, особливо автомобілісти, чули це слово. Термін має відношення до наймасовішого страхового продукту - автоцивілки. Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності передбачено нормами Закону України про ОСЦПВ. Окрім такого страхування, можна придбати добровільну автоцивілку, аби збільшити максимальну суму відповідальності.

Максимальний збиток, заподіяний майну третіх осіб, який покриває поліс автоцивілки, становить 130 000 гривень. Ліміт визначено для всіх учасників ринку в Україні нормами законодавства. Іншими словами, якщо застраховане авто стало винуватцем ДТП, витрати на відшкодування збитку в межах 130 000 долл будуть покриті страховою компанією. Якщо збиток більший - винуватцеві ДТП доведеться покрити різницю власним коштом. Або це може зробити страхова компанія, якщо є поліс добровільної автоцивілки.

Принцип дії ДЦВ

Якщо звичайний поліс ОСЦПВ «не впорається» з виплатою за завдану шкоду майну або здоров'ю інших осіб, з ДЦВ шанси вирішити питання без шкоди для сімейного бюджету зростуть.

Застрахована особа має право обрати ліміт ДЦВ, що дає відчуття спокою на дорозі. Зазвичай від 50 000 до 1 000 000 грн.
ДЦВ не передбачає наявність франшизи, тому це ще один плюс такого виду страхування.

Слід зазначити, дія автоцивілки (як обов'язкової, так і добровільної) поширюється на будь-якого водія, який керував транспортним засобом на законних підставах. Процедура виплати ДЦВ проста: в разі виникнення форс-мажорній ситуації, спочатку відбувається виплата по автоцивілці, а якщо сума перевищує встановлений ліміт, то збиток погашається за рахунок додаткового полісу ДЦВ.

Наприклад, є збиток пошкодженого транспортного засобу в розмірі 270 000 гривен. Страхова компанія зможе покрити витрати винуватця в ДТП: 130 000 грн за рахунок поліса автоцивілки і ще 140 000 грн - за рахунок поліса добровільної цивільної відповідальності.

Які види ДЦВ бувають?

- Умови страхування передбачають виплату з урахуванням зносу. Цей продукт домінує на ринку. Принцип його роботи такий же як і в автоцивілці.
- Виплата без урахування зношування. Пропонується обмеженим колом страховиків. Виплата за договором відбувається виходячи з відновної вартості пошкоджених деталей.


Відмінність КАСКО і ДЦВ у страхуванні

Потрібно розрізняти ДЦВ, ОСЦПВ і КАСКО. Перші два види страхових продуктів гарантують виплату збитку, який завдано третій особі. КАСКО страхування покриває ризики, завдані власному авто.

Вартість ДЦВ в Україні, в середньому, від 150 до 1000 грн. за річним договором (ДЦВ без врахування зносу може бути дорожча).