Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водіям на замітку: Які омани страхування підстерігають автовласників

Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності не покриває ризики, пов'язані з власністю самого страхувальника. Погодні умови, дії хуліганів, перевезення вантажу, який став причиною поломки, участь в змаганнях ... - ці та інші причини нанесення шкоди рухомого майна не потрапляють під зобов'язання страхових компаній за полісом ОСЦПВ.

Якщо аварії не було

Якщо автомобіліст не впорався з керуванням і врізався в дерево або ліхтарний стовп - випадок не буде визнаний страховим по ОСЦПВ через відсутність другого учасника події. Те, що вас, наприклад, підрізали, підставою для страховика не є.

Якщо автомобіль був на парковці


На компенсацію можна розраховувати, якщо пошкодження отримані при контакті двох транспортних засобів і тільки під час їх руху. В іншому випадку - наприклад, якщо на стоянці один автовласник, відкриваючи двері, подряпав кузов другого - поліс ОСЦПВ не забезпечить грошових виплат.

Якщо стихійне лихо

Найбільш часто у страхові компанії звертаються в надії відшкодувати пошкодження через погодні умови, будь то град, ураган або ж повінь. В даному випадку компенсація можлива, але не з боку страховика, який оформляв поліс ОСЦПВ, а з боку держави, комунальних чи інших підприємств.

Щоб претендувати на виплату, необхідно зібрати пакет документів (чим він буде більше, тим краще): фото та відео ушкоджень, показання свідків при наявності таких, акт, підписаний співробітником поліції про факт події, довідку від МНС про те, що в зазначену дату на даної території було зафіксовано стихійне лихо.

Подати заяву з підтверджуючими збиток документами потрібно в організацію МНС за місцем проживання - там складається список претендентів на матеріальну компенсацію.

Якщо винні хулігани

При навмисному заподіянні шкоди автомобілю третіми особами - пошкодження лакофарбового покриття гострим предметом, вибите скло, проколота покришка - поліс автоцивілки також не забезпечує компенсації збитку. Її можна в судовому порядку вимагати тільки з особи, яка пошкодила автомобіль, встановивши її особистість за допомогою камер спостереження або показань свідків. Для цього необхідно зафіксувати всі пошкодження і отримати від співробітника поліції підтверджує їх протокол. З зібраним матеріалом необхідно звернутися в органи правопорядку із заявою про хуліганство або крадіжці.

Якщо авто пошкодили на автомийці (на СТО, шиномонтажі, заправці)

Співробітники автомийок і станцій технічного обслуговування не так уже й рідко завдають шкоди автомобілям. Однак ні в першому, ні в другому випадку не варто розраховувати на відшкодування витрат на ремонт по ОСЦПВ з боку страхової компанії - відповідальність за дії персоналу несе власник бізнесу.

Якщо "винна" яма (крижина з будинку впала, будівельна конструкція звалилася)

Якщо автомобіль отримав пошкодження в результаті дій неживих предметів, наприклад, при падінні на авто рекламного щита, то компенсація збитку стає відповідальністю власника конструкції. Оплатити ремонт транспортного засобу зобов'язана керуюча компанія, якщо шкоди автомобілю було завдано по причинах не проведених вчасно прибирання снігу або льоду з дахів житлових будинків або будівель, або організація, відповідальна за утримання в належному вигляді тієї ділянки доріг, де ви потрапили в яму .

Якщо з власної вини

Не варто розраховувати на виплати страхової компанії, якщо шкоди автомобілю було завдано власником: участь в гонках, навчання водінню інших людей, неправильне транспортування вантажу, пересування в небезпечній близькості від проведення вантажно-розвантажувальних робіт або при пошкодженні пам'ятників архітектури і інший міської інфраструктури самим страхувальником транспортного кошти.

Для перерахованих вище випадків страхова компенсація можлива, якщо автомобіль буде застраховано по КАСКО (добровільне автострахування).