Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи потрібна автоцивілка на мотоцикл?

Багато хто з водіїв вважає, що оформлювати ОСЦПВ треба лише на автомобілі. Але це не так. Автоцивілку треба оформлювати і на мотоцикл теж. Але чудова новина у тому, що ціна ОСЦПВ для мотоцикла набагато нижча від вартості страховки на автомобіль.

Автоцивілка є обов’язковою для мотоциклів, скутерів та мопедів. Ця вимога відповідає положенням Закону України про ОСЦПВ.

Оформити страховку можна у будь-якій страховій компанії, яка пропонує поліси ОСЦПВ.

Поліс автоцивілки діє рік. Якщо власник продав свій мотоцикл, то поліс можна анулювати за допомогою звернення до страхової компанії. Кошти будуть повернуті з урахуванням часу користування полісом та комісії страхової за ведення справи.

На вартість ОСЦПВ впливають різні фактори, зокрема, місце реєстрації. Ще один з них – це категорія транспортного засобу. У залежності від того, чи оформляється страховка на вантажний автомобіль, легковий, на причіп або на мотоцикл, буде змінюватися ціна страхування.

Ціна страхового поліса на мотоцикл дешевша у порівнянні з вартістю страховки на автомобіль.
Якщо автоцивілки немає, то водія очікує штраф. Якщо страховка не оформлена зовсім або поліс фальшивий, то наразі штраф складає 850 грн. Якщо поліс є, але при собі його немає, то штраф буде 425 грн. Можна оформити електронний поліс та на вимогу поліції демонструвати його з телефону.

У разі аварії основна небезпека існує саме для того, хто керує мотоциклом, а не для інших учасників дорожнього руху. Бо автомобіль є більш захищеним та безпечним для водія та пасажирів. Але це не означає, що мотоцикл не може спровокувати аварію. Ще й як може, якщо порушить правила дорожнього руху. Тому автоцивілка необхідна й мотоциклістам.