Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Посвідчення водія з "Дії": як не отримати штраф

До суду надійшов позов водія на постанову поліції про порушення ПДР. У оскаржуваній постанові було вказано: "Водій не мав при собі посвідчення водія на право керування, чим порушив п. 2.1.а ПДР".

Даною постановою на водія накладено штраф у 425 грн за непред’явлення водієм документів на право керування.
У позові водій зазначив, що "паперових" документів на право керування він з собою не мав. Оскільки дані документи містяться у додатку "Дія" на його смартфоні в електронному вигляді, то вважає, що "паперові" документи мати з собою не потрібно.

Вказував, що пред’явлення документів у електронному форматі в додатку "Дія" є рівноцінним пред’явленню "паперових" документів. При цьому, наголошував, що на місці зупинки працівники поліції вимагали пред’явлення саме "паперових" документів.

Дослідивши матеріали справи суд з’ясував, що водієм були пред’явлені документи зі смартфона у додатку "Дія" в електронному вигляді. Додатково суд пересвідчився, що водій зареєстрований у даному додатку, в якому містяться дані документи в електронному форматі.

За результатами розгляду справи суд погодився, що такими діями водій не порушив Правил. А навпаки, діяв відповідно до закону.

З урахуванням зазначеного, суд зроби висновок, що водієм дотримано вимоги п.2.4 ПДР. А саме на вимогу поліцейського пред`явити для перевірки посвідчення водія, водієм відповідно до постанови КМУ №956 від 23.10.2019 пред`явлено на смартфоні Е-посвідчення водія. Що відповідає закону. Як наслідок, суд скасував неправомірний штраф поліції

Отже, водій не зобов’язаний мати при собі документів на право керування у "паперовому" вигляді. Такі документи водій має право пред’явити в електронному вигляді з додатку "Дія".

За матеріалами: Дорожній адвокат