Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

COVID-страхування для туристів: що варто знати

Туризм набирає обертів, однак пандемія внесла свої корективи в умови подорожей. Зокрема, ще більш актуальним стало туристичне страхування, у тому числі з покриттям лікування, а також самоізоляції черех коронавірус.

Які особливості COVID-страхування треба врахувати та чи завжди слід купувати?

Для яких країн обов’язкове COVID-страхування?

Серед країн, де вимагають медичну страховку від COVID-19 при в’їзді, – Туреччина, Єгипет, Албанія, Сейшельські острови, ОАЕ, Куба, Мексика, Таїланд, Бельгія, Данія, Ізраїль, Мальдіви, Шри-Ланка та Чорногорія.

Обов’язковою умовою для в’їзду до країн Шенгенської зони є наявність медичного поліса. Зокрема, Іспанія, яка нещодавно відкрила свої кордони, вимагає поліс з покриттям від COVID.

Наявність полісу можуть не перевіряти при перетині кордону, але якщо такий запит виникне, а страховки у туриста не буде, можуть з'явитися проблеми.

Тому рекомендуємо купувати страховий поліс до будь-якої країни, яку ви збираєтеся відвідати. Бо краще заплатити орієнтовно 200 гривень та застрахувати себе від небажаних неприємностей.

Також перед плануванням поїздки перевірте актуальну інформацію щодо в’їзду на інтерактивній мапі МЗС.

Де купити COVID-страховку і скільки часу треба витратити?

Якщо ви їдете у відпустку з пакетним туром від туроператора, страховку вже включено у вартість.

Якщо у вас самостійна подорож, то придбайте страховий поліс в одній зі страхових компаній, умови у всіх схожі, але є різниця в ціні.


Як оформити COVID-страхування та яка його ціна?

Для оформлення достатньо обрати напрямок, дати поїздки та вік туриста. Від віку мандрівника, країни призначення, кількості днів перебування, пунктів, які покриває страхування, та франшизи залежить ціна полісу. Орієнтовний прайс стартує від 100 - 200 гривень.

Звертайте увагу на вказану франшизу під час придбання, бо вона затверджує, яку суму страхова компанія вам не відшкодовує, якщо станеться страховий випадок. Наприклад, якщо це 10% від суми або 30 євро, то їх ви самостійно оплатите, а решту відшкодує компанія.

В прайс пакетних турів входить стандартний поліс, який коштує до 3% від загальної суми із можливою виплатою до 30 тис. євро. Але мандрівник може купити страхування з додатковими опціями, якщо доплатить. Наприклад, для страхового захисту під час активного відпочинку.

Скільки грошей можуть відшкодувати?

Сума грошей, яку виплачують, залежить від умов компанії, де ви придбали страхування, а також конкретного випадку. Зазвичай, лікування коронавірусу за кордоном не регламентується окремо, кошти страхова компенсовує на загальних умовах медичних витрат в межах страхової суми. Що стосується самоізоляції, можуть бути компенсовані витрати на проживання та переліт.

Що ще варто врахувати туристу?

Звертайте увагу на тип страхування, який вам потрібен при виборі конкретного поліса, а також перелік країн, на які він розповсюджується.

Коли обираєте страхову компанію, то перевірте її ліцензію, а також відсоток виплат клієнтам на офіційному сайті.

Якщо стався нещасний випадок чи розлад здоров'я під час відпочинку, то одразу телефонуйте на гарячу лінію асистуючої компанії (номери вказані в страховому полісі).

І найголовніше: якщо страхування буде відсутнє при в’їзді до країни, де воно обов’язкове, то туриста можуть не пропустити.