Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Які ушкодження автомобілі найчастіше отримують на парковках?

Будь-який автомобіліст, безумовно, не хоче, щоб його автомобіль був подряпаний або отримав вм'ятини. Однак іноді трапляються ситуації, коли ушкодження на машині з'являються не зрозумілим чином, точніше, з вини іншого - невстановленого - автомобіліста.

Таким пошкодженням автомобіля не з вини автовласника в більшості випадків неможливо заздалегідь запобігти, однак це можна передбачити.

Статистика стверджує, що найчастіше автомобілі пошкоджуються не на самій дорозі, а на автопарковці (на стоянці). Саме з цієї причини деякі водії відчувають певний страх при парковці свого автомобіля.

Опитування, проведене LTAB на замовлення страховиків свідчить, що у більшої частини респондентів (58,8%) транспортний засіб хоча б один раз було пошкоджено на громадської парковці.

З опитаних майже половина (45,1%) респондентів вказали, що автомобіль був пошкоджений при відкритті водійських або пасажирських дверей сусідньої машини.

Також нерідко через невдалі маневри інших автомобілістів страждає бампер.

51,2% водіїв, констатувавши факт пошкодження, не вжили жодних дій, оскільки в більшості випадків було неможливо ідентифікувати транспортний засіб, який завдав пошкодження.

16,4% респондентів вказали, що їм вдалося домовитися з винуватцем про усунення пошкоджень. 8,2% водіїв викликали на місце події поліцію, а 5,9% звернулися до адміністрації або охорони громадського об'єкта.

Результати дослідження показали, що 80,9% водіїв вважають, що збільшення розміру парковок, розташованих біля публічних об'єктів, зменшило б кількість пригод, в яких машині наносяться пошкодження.

Слід зазначити, що дуже схожі результати показало опитування автовласників, проведене у соцмережі, в якому 86,2% респондентів вказали, що на багатьох публічних стоянках паркувальні місця занадто малі, щоб припаркуватися.

В даний момент чинні нормативні акти визначають рекомендовану оптимальну ширину паркувального місця - 2,5 метра. Однак практика показує, що ширина більшої частини паркувальних місць коливається в діапазоні від 2,3 до 2,5 метрів.

Вирішити проблему пошкодження авто з вини невстановленого водія допоможе автостраховка КАСКО.

За матеріалами: Форіншурер