Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до основної

Накопичувальна пенсійна система після її запровадження діятиме додатково до солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та не зменшуватиме розмір пенсій.

Про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у Фейсбуці.

"Ми хочемо, щоб українські пенсіонери жили гідним життям: могли дозволити собі подорожі, зустрічі з друзями в кав’ярні, заняття спортом, якісне оздоровлення. Для цього треба, щоб пенсійна реформа нарешті відбулась не на папері, а у реальності. 16 років говорять про необхідність запровадження накопичувального рівня пенсійної системи. За цей час щороку близько 600 тисяч людей за віком втрачають можливість мати пенсійні накопичення на додаток до солідарної пенсії", - написав Марченко.

Він пояснив, що накопичувальний рівень - це власний пенсійний рахунок, на який надходять відрахування із зарплати. Пенсійні накопичення не лежать просто на рахунку, вони приносять дохід, заявив міністр.

"Потім ви отримаєте у вигляді накопичувальної пенсії всі кошти, які протягом життя акумулюються на пенсійному рахунку: внески плюс інвестиційний дохід. Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної та не зменшуватиме її розмір. Для того, щоб захисти гроші на пенсійних рахунках, держава на першому етапі буде відігравати провідну роль у наданні послуг. Плануємо створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим", - зазначив Марченко.

Він підкреслив, що накопичувальна система утворюється як додаткова до наявної солідарної.

Наступний етап - добровільне пенсійне страхування здійснюється із залученням недержавних пенсійних фондів.

Разом з Мінсоцполітики в рамках робочої групи ми доопрацьовуємо модель пенсійної системи, яка зробить життя пенсіонерів гідним. Ще дискутуються окремі питання – розмір внесків, перехідний період на перші роки запуску системи, особливості участі. Але їх цілком можливо швидко вирішити. Я сподіваюсь за підтримки парламенту, ми вже з 2023 року зможемо подбати про свою пенсію", - наголосив міністр.