Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чи подорожчає "автоцивілка" після збільшення лімітів?

В Україні планують підвищити суми, що виплачуються при дорожньо-транспортних пригодах (ДТП) за обов'язковою страховокою.

Максимальні розміри виплат за шкоду, заподіяну майну потерпілого, збільшаться до 160 тис. грн, за шкоду життю і здоров'ю - до 320 тис. грн. Зараз ці суми становлять 130 тис. грн і 260 тис. грн відповідно.

З пропозицією підвищити ліміти з ОСЦПВ виступило Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ).

Бюро звернулося до Національного банку з аргументацією, що зазначені страхові виплати треба привести у відповідність з інфляцією.

За словами гендиректора МТСБУ Володимира Шевченка, щорічно трапляється близько 1 тис. випадків, коли розмір збитку автомобілю при аваріях більше, ніж страховка за полісом ОСЦПВ. Тому постраждалим часто доводиться звертатися до суду, що займає багато часу.

У Бюро також запропонували підвищити ліміт виплат по європротоколу з 50 тис. до 80 тис. грн.

Чи подорожчають поліси?

Експерти страхового ринку вважають, що запропоновані МТСБУ зміни не матимуть значного впливу на ринок автострахування. Однак, ціни, скоріше за все, трохи зростуть.

"Можливо, ціни підростуть. Але якщо підростуть, то - трохи і не швидко", - заявив засновник проекту iCar.Expert Юрій Щупак. За його припущеннями, збільшення вартості автоцивілки може скласти 10-15% протягом року.

Зараз ОСЦПВ коштує водіям легковиків приблизно в 1,1-1,6 тис. грн. на рік. Вартість поліса щорічно трохи зростає у тій чи іншій страховій компанії. На сьогодні різниця між найменшою і найбільшою пропозицією може відрізнятися в три рази. Тобто один і той же поліс на одну і ту ж машину може коштувати і 900 грн, і 3 тис. грн. Все залежить від політики конкретної компанії, від додаткових послуг, які вона може запропонувати разом з полісом.

Зміни допоможуть автовласникам

Гендиректор асоціації "Страховий бізнес" В'ячеслав Черняховський в розмові з UBR.ua зазначив, що МТСБУ і страховики ОСЦПВ "дуже піклуються", щоб рівень страхового захисту був достатній.

За останні роки розмір виплат переглядався вже кілька разів - з урахуванням інфляції.

За його словами, нові суми виплат "дуже допоможуть людям", що потрапляють в ДТП з новими автомобілями. Неодноразово траплялися випадки, коли хтось "в'їжджав" у нові "Мазду" або "Мерседес", а страхові компанії могли виплатити тільки розмір страхової суми.

За прогнозами експерта, загальне подорожчання полісів автоцивілки буде вкрай незначним - "на якісь одиниці відсотків".

Черняховський зазначив, що основне зростання цін спровоковане збільшенням кількості ДТП.