Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страховка від коронавірусу: навіщо потрібна і скільки коштує

В Україні прогнозують черговий спалах захворюваності на коронавірус. Знову стають актуальними продукти страхування від COVID-19, що гарантують відшкодування коштів у разі підтвердженого факту хвороби, екстреної госпіталізації або летального результату.

Багато страхових компаній продають поліси, які захищають від коронавіруса. Найпоширеніші - від двох ризиків: захворіти і померти, рідше - від ризиків госпіталізації та інвалідності. Як правило, договір укладається на 6 або 12 місяців, хоча буває і на три. Коштує страховий поліс від ковіда від 300 гривень до 12 тисяч гривень, все залежить від його терміну дії та обраної страхової суми. А вона теж може бути різною - від 5 до 50 тис. грн, у деяких компаній - до 100 тисяч.

Виплата залежить від перебігу хвороби та ускладнень. У разі смерті спадкоємці отримують всю суму, ліміт по госпіталізації у всіх різний, і сума залежить від пакета. Якщо, наприклад, ліміт 20 тис. грн, за один день перебування в стаціонарі страхова виплачує клієнту 600 грн, якщо ліміт 6 тис. Ггрн, за кожен день госпіталізації він отримає 180 грн.

Деякі компанії пропонують окремий поліс страхування від важких наслідків ковіда: в разі отриманої інвалідності або смерті. При летальному результаті виплати складають, як правило, 100% страхової суми, в разі інвалідності - 25, 35 або 50 тис. грн. У разі поставленого діагнозу за результатами ПЛР-тесту анонсуються суми від 500 грн до 2 тисяч.

Після чергового сплеску захворюваності деякі компанії переглянули договори, і тепер виплати відбуваються не просто при інфікуванні, коли клієнт надав позитивний результат тесту, а лише при госпіталізації в стаціонар.

Як правило, страхові поліси, що захищають від ковіда і його наслідків, оплачуються без разбивок, тобто платіж одноразовий.

Будьте уважні: франшиза

Фахівці попереджають: важливо не забувати, що у більшості страхових компаній на подібні договори йде тимчасова франшиза або "період очікування", щоб убезпечити себе від занадто хитрих клієнтів.

Наприклад, франшиза в договорі - 14 днів. Тобто клієнт має право заявити про страхову подію тільки через 14 днів, після закінчення франшизи. Якщо він захворів на 15-й день - тоді буде зареєстровано страхова подія і станеться виплата. Якщо раніше - ні. Таким чином, ні поставлений діагноз, ні госпіталізація, ні летальний результат протягом перших 14 днів дії договору страховим випадком не визнаються. Відповідно, і на виплати при такому розвитку подій розраховувати не доводиться.

Застрахуватися можуть не всі

У більшості компаній в описі послуги зі страхування від ковіда зазначено, що отримати її можуть люди до 59 років, і лише одиниці страхують клієнтів до 65. Всі інші клієнти, оформлюючи договір, повинні бути здорові. Причому це стосується не тільки коронавіруса, а й деяких інших захворювань. Тому потрібно уважно читати умови страховки.

Непросто застрахуватися і медикам: десь з ними взагалі не укладають договори, незалежно від того, контактують вони в силу професійних обов'язків з хворими на коронавірус чи ні. Десь обмеження поширюються на співробітників інфекційних відділень лікарень, десь страхують всіх, але тариф для медичних працівників може виявитися вдвічі вищим від стандартної ціни.

Вакцинація на страхування поки ніяк не впливає: немає ні знижок тим, хто прищепився, ні покриття ризиків несприятливих наслідків щеплення. Цей нюанс пандемії страховики поки обходять стороною.