Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Зелена карта - автоцивілка за кордоном

Міжнародна система «Зелена карта» була впроваджена для спрощення автомобільного пересування шляхом страхування ризиків відповідальності перед третіми особами відповідно до вимог країни відвідування.

Страховий поліс «Зелена карта» - обов'язковий документ при здійсненні автомобільної поїздки за межі України. Без наявності такого поліса прикордонна служба має повне право заборонити перетин державного кордону та в'їзд на територію іншої держави. Об'єктом страхування цього виду є громадянська відповідальність власника транспортного засобу при виїзді за кордон. Наявність полісу «Зелена карта», придбаного на території держави, де зареєстровано транспортний засіб, звільняє від обов'язку придбання страхового поліса цивільної відповідальності за кордоном.

Система дозволяє гарантувати компенсації потерпілим при настанні страхового випадку і відповідно до національного законодавства. В системі «Зелена карта» беруть участь 46 держав, Україна приєдналася до такого виду страхування в 1997 році.

Страхове покриття «Зеленої карти»

Подібно до «автоцивілки», страховий поліс «Зелена карта» має обмежене покриття. Згідно з правилами, такий поліс не покриває ризики, пов'язані зі збитком, нанесеним транспортному засобу, особистим речам або іншому майна страхувальника. Поліс «Зелена карта» не покриває відшкодування збитку здоров'ю страхувальника, компенсацію за пошкоджений вантаж в транспортному засобі винуватця ДТП.

Крім цього, слід знати, що поліс «Зелена карта» не покриває надання першої медичної допомоги. Плата за медичне обслуговування може бути включена в туристичний страховий поліс. Покриває витрати на ремонт пошкодженого автомобіля винуватця ДТП тільки поліс КАСКО.

Сума відшкодування по «Зеленій карті» не безмежна, ліміт страховки законодавчо встановлений для кожної країни. Виходячи з цього, понадлімітні витрати по відшкодуванню збитку ляжуть на плечі власника страхового поліса.

При серйозній аварії, в результаті якої були важко травмовані учасники дорожнього руху, або винуватець аварії грубо порушив правила дорожнього руху, а то і зовсім, - керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, - велика ймовірність залучення водія до кримінальної відповідальності.

Ще один важливий момент - термін дії страхового поліса (від 15 днів до 1 року). Якщо під час перебування за кордоном у власника транспортного засобу минув термін дії страховки, то слід негайно придбати нову.

Оформлення поліса «Зелена карта»

Видавати поліси "Зеленої карти" можуть страхові компанії, які є членами Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ). З переліком страхових компаній, що мають членство в МТСБУ, можна ознайомитися на веб-сайті Бюро.

З метою мінімізувати випадки шахрайства при видачі страхових полісів «Зелена карта» впроваджена процедура заповнення даних в режимі онлайн. При внесенні відомостей про власника поліса в загальну базу МТСБУ клієнт може відстежити за допомогою мережі інтернет достовірність укладеної угоди.

Вартість поліса однакова у всіх страхових компаніях

Ціна страхового поліса «Зелена карта» встановлена ​​МТСБУ і є однаковою для всіх компаній, що здійснюють такий вид страхування. Вартість страховки залежить від країни, куди направляється клієнт, а також від виду транспортного засобу. Зрозуміло, страхування автобуса обійдеться власнику дорожче, ніж страхування легкового автомобіля.

Розрахунок вартості поліса проводиться в чотирьох категоріях: для легкових автомобілів, автобусів, вантажних автомобілів, причепів і мотоциклів.
Детальну інформацію про ціни на поліси межднародного автоцивілки можна дізнатися на сайті МТСБУ.

Ціна страхового поліса безпосередньо залежить від курсових коливань євро і гривні.

Міжнародний страховий сертифікат має уніфіковану форму для всіх країн, які є членами системи.

Оригінал поліса повинен залишатися у власника

У разі настання страхового випадку власник страхового поліса повинен пред'явити потерпілій стороні копію цього документа. Важливо, щоб в полісі була вказана адреса електронної пошти клієнта. Це дасть можливість застрахованому водію відстежувати в режимі онлайн процес врегулювання компанією страхового випадку. Таким же чином клієнт може бачити надходження компенсаційних виплат.

Важливо пам'ятати, що оригінал страхового поліса в будь-якому випадку повинен залишитися у власника. При оформленні поліса клієнту видають оригінал і дві копії, які віддаються потерпілій стороні при першому і другому ДТП відповідно. Якщо настане третє ДТП в період дії поліса «Зелена карта», другій стороні віддається ксерокопія страхового документа.

Коли сталася ДТП, слід негайно зателефонувати у страховою компанією і повідомити їй про факт дорожньої пригоди. По прибуттю в Україну складається письмове звернення в страхову компанію, що видала поліс «Зелена карта». До звернення додаються матеріали по страховому випадку.