Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

МТСБУ пропонує збільшити ліміти страхових виплат з ОСЦПВ і європротоколу

МТСБУ звернулося до Національного банку України з пропозицією переглянути страхові суми (максимальний розмір виплати) з ОСЦПВ у сторону підвищення: до 160 тис. грн. за шкоду, заподіяну майну потерпілого, і 320 тис. грн. за шкоду життю і здоров'ю. Також пропонується збільшити ліміт виплат по європротоколу до 80 тис. грн.

Зараз страхові суми становлять 130 тис. грн. і 260 тис. грн. відповідно, ліміт виплат за європротоколом - 50 тис. грн. Останній раз страхові суми змінювалися розпорядженням Нацкомфінпослуг за поданням МТСБУ у вересні 2019 року. Розмір страхових сум підвищується відповідно до показника інфляції, як це встановлено чинним законодавством.

За підсумками 1 кварталу 2021 року на виплати за шкоду майну, що перевищують 130 тис. грн., Припадає 0,65% від загальної кількості виплат страховиків ОСЦПВ, проте сума таких виплат складає більше 4,3% від загальних відшкодувань.

"Підвищення страхових сум з ОСЦПВ стане кроком до більш справедливої ​​і ефективної системи захисту прав потерпілих у ДТП. Щорічно відбувається близько тисячі випадків, коли розмір збитку машині більше, ніж страхова сума за полісом ОСЦПВ. Постраждалі в таких аваріях люди мають право на повне відшкодування. Зараз же їм доводиться вимагати компенсації понад страхову суму від винуватця ДТП, і часто це вимагає тривалого судового розгляду. Крім того, після останнього підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 6 тис. грн. утворилася колізія щодо виплат за шкоду життю і здоров'ю", - говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

У законі розмір таких виплат встановлюється в прив'язці до розміру мінімальної заробітної плати, а в деяких випадках, наприклад, у разі смерті або інвалідності потерпілого, розрахункова виплата може перевищувати розмір страхової суми. Перегляд страхових сум вирішить і цю проблему.

Також МТСБУ вважає, що зростання ліміту виплат по європротоколу сприятиме підвищенню довіри українських автовласників до такого способу оформлення ДТП. У січні-травні 2021 кількість вимог, врегульованих поза європротоколом, зросла на 34% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За європротоколами постраждалим виплачено понад 270 млн. грн., Цце третина від загальної суми виплат (+ 45%).