Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водіям на замітку: Чи можна сідати за кермо після вживання ліків чи квасу?

Відомо, що керувати автомобілем після прийому алкоголю заборонено законом. У той же час багато водіїв приймають якісь ліки, а потім сідають за кермо автомобіля. Чи завжди можна так робити? Ні.

Деякі комбіновані препарати новітньої формації можуть містити компоненти, прийом яких протипоказаний тим, хто збирається сісти за кермо. Йдеться про препарати наркотичної та психотропної групи, наприклад, транквілізатори, снодійні, протисудомних, седативні, деяких знеболюючі.

Існують інші медикаменти, які не можна приймати автомобілістам. Тому завжди слід уважно читати інструкцію (розділ про вплив ліків на управління механізмами) та не сідати за кермо, якщо медикаменти можуть викликати негативний вплив (наприклад, сонливість, проблеми з концентрацією уваги, запаморочення тощо).

У складі багатьох ліків містяться речовини, вживати які автомобілістам заборонено. Наприклад, ліки, в складі яких міститься кодеїн. Якщо після прийому подібних медикаментів зробити тест на наркотики, буде показано ті ж дані, як після вживання героїну.

Також, за словами експертів, не варто сідати за кермо після прийому ліків на спиртовій основі і з фенобарбіталом, наприклад, корвалолу. У цьому випадку аналіз покаже і наркотичну, і алкогольне сп'яніння, причому в крові «наркотик» буде визначатися як мінімум тиждень після прийому.

Викликати проблеми з увагою чи чинити інший негативний вплив на водіїв можуть, наприклад, деякі препарати для зниження артеріального тиску, бета-блокатори, антигістамінні (проти алергії), деякі препарати від діареї тощо.

Експерти у галузі фармакології радять звертати увагу на те, як реагує організм на прийом тих чи інших ліків, і якщо при лікуванні ними виникають небезпечні побічні ефекти, то треба уникати водіння автомобіля у цей період. Лікуючий лікар завжди допоможе вирішити сумніви і провести корекцію призначеної терапії, змінивши схему лікування.

У тому випадку, коли людина відчуває себе недобре, то від поїздки за кермом слід також відмовитися.

Інша річ - міф про вживання квасу або кефіру. Так, у звичайної здорової людини кефір і квас алкогольного сп'яніння не викличуть.

Однак, якщо мова йде про ситуації, коли напередодні чоловік випивав спиртне у великих кількостях, а з ранку, перед поїздкою на автомобілі, вжив ще і квас, алкотестер може дати позитивний результат.

Здоров'я усім та безпечної дороги!