Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Подорожуйте з радістю: 15 корисних порад мандрівникам

Карантинні заходи за кордоном потрохи послаблюють, країни починають знову приймати туристів. Шансів відпочити десь у горах чи біля моря не в нашій країні дедалі стає більше.

Підібрали для вас кілька порад для закордонних подорожей від досвідчених мандрівників.

1. Складіть план пересування по місту/країні заздалегідь

Таксі виручить вас у великому і незнайомому місті. Але якщо плануєте пересуватися багато і подивитися якомога більше пам’яток, то без громадського транспорту і піших прогулянок не обійтися. Завантажте офлайн карти на свій смартфон або обзаведіться паперовою картою, в ній теж є певний шарм.

2. Запам’ятайте обмінний курс країни

Розуміти цінність грошей в іншій країні складно. Тому добре вивчіть обмінний курс, адже вам належить торгуватися на ринку, де розуміння “дорого” і “дешево” важливо як ніколи.

3. Переборіть джетлаг

Переліт на літаку нерідко пов’язаний зі зміною часового поясу. У народі це явище назвали джетлаг, коли організм не встигає пристосуватися. Щоб усунути ефект до мінімуму – постарайтеся не пити на борту літака кави, під час польоту краще поспати, а по прибуттю на місце призначення не лягайте спати до настання темряви.

4. Зберігайте гроші в різних місцях

Велику суму найкраще зберігати у внутрішній кишені, а дрібні кошти для повсякденних витрат (їжа, напої, транспорт) можна розташувати в іншому місці, більш доступному. Готуючись до виходу, відкладайте потрібну суму заздалегідь. І ще один лайфхак наостанок: придбайте рюкзак із застібкою з боку спини, відкрити його, коли він надітий, практично неможливо. Дуже корисна річ під час прогулянок жвавими вулицями.

5. Хмарне зберігання

Завантажте скан копії важливих документів у хмару: Google Drive, Dropbox, iCloud і так далі. Це допоможе в екстреній ситуації.

6. Переоцініть ставлення до путівників

Подорож популярними пам’ятками люблять не всі. Там дуже багато людей, досить високі ціни на їжу і сервіси. Останнім часом мандрівники вибирають альтернативні маршрути, щоб уникнути натовпів інших туристів. Якщо ви належите до такої категорії мандрівників, то путівник потрібно використовувати як карту місць, куди ходити не варто.

7. Додайте спонтанності

Найдивовижніші події відбуваються не за планом. Тому в поїздці залишайте місце для імпровізації. Це може бути новий маршрут, якого не було в початковому плані, відвідування заходу або нові знайомства.

8. Пробуйте місцеві страви

Що ви знаєте про країну, якщо не пробували місцеву кухню? Не бійтеся експериментів, нерідко в азіатських країнах пропонують комах або страви в гострому соусі. Ви ніколи не дізнаєтеся – сподобається це вам чи ні, поки не спробуєте.

9. Беріть у поїздку тільки найнеобхідніше

Якщо плануєте активну подорож з новими відкриттями, то масивний багаж стане зайвим тягарем. Можна сміливо скоротити кількість одягу і насолодитися подорожжю без нічого.


10. Pocker Face – наше все

Чули коли-небудь термін “віктимна поведінка”? Він походить від англійського “victim” – жертва. Це розгубленість і переляк на обличчі людини. Такі риси дуже добре помічають зловмисники і розуміють, що перед ними легка здобич. У новому місці, як би вам не було ніяково – зберігайте спокій зовні і всередині. Якраз той випадок, коли Pocker Face може реально допомогти залишитися непоміченим.

11. Платити за нічліг не обов’язково

Ви напевно чули про Couch Surfing. Це безкоштовний обмін ліжко-місцем. Вельми популярна штука серед туристів: ти пропонуєш свою кімнату іноземцям на час їхнього перебування в твоїй країні, а натомість можеш також ночувати десь за кордоном. Крім економії такий спосіб проживання допоможе ближче познайомитися з культурою і звичаями, адже ви будете ночувати у місцевого мешканця, а кому як не йому знати про цікаві пам’ятки?

12. Спілкуйтеся з місцевими жителями

Google карти дуже допомагають сучасному мандрівникові. Тепер нема чого вчити мову і розмовляти з місцевими жителями. Але ще не все потрапило в Google карти і багато чого цікавого ви, як і раніше, можете дізнатися тільки в результаті особистого спілкування.

13. Торгуйтеся на ринку

В Азії та на Близькому Сході продавці не ставлять цінники на товари. Це означає, що остаточна ціна буде відома тільки після торгів. Більш того, продавці можуть образитися, якщо ви захочете щось купити без торгу.

14. Не забувайте посміхатися у подорожі

Традиції і культура в різних країнах дуже сильно відрізняються, але є універсальний інструмент – посмішка. Вона допоможе знайти спільну мову в більшості ситуацій, та й піднімає настрій.

15. Придбайте страховку

Аби уникнути зайвих неприємностей при несподіваному погіршенні самопочуття чи внаслідок нещасного випадку за кордоном вчасно придбайте туристичну страховку у надійній страховій компанії.