Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

ТОП-10 неформальних правил поведінки на дорозі від досвідчених водіїв

В основі «водійського етикету» лежать поняття безпеки та розумного ставлення до ситуації.

ПДР можуть змінюватися і коригуватися. Це відбувається з ними час від часу. Проте у водійському середовищі існують неформальні правила кермування, своєрідний водійський етикет, який певним чином маркує досвідчених і недосвідчених водіїв на дорозі.

Дотримуватися подібних правил варто, не зважаючи на їхню "необов'язковість", передає 2drive.

Аварійна сигналізація

Аварійна сигналізація використовується не тільки для позначення того, що машина опинилася у проблемній ситуації, але також для вираження подяки, водійського «спасибі». Якщо на дорозі вам якось допомогли інші водії або пропустили - "моргніть" на знак поваги аварійкою.

Парковка

Мало з чим ще виникає стільки суперечливих і стресових ситуацій, як з паркуванням. Грамотний водій, паркуючи свій автомобіль на будь-якому майданчику намагатиметься зробити так, щоб його «ластівка» зайняла якомога менше місця і в жодному разі не заважала іншим.

Мотоциклісти

Якщо позаду ряду автомобілів їде мотоцикл, який збирається «протиснутися» між двох рядів, у водійському середовищі прийнято пропускати двоколісних, посунувшись трохи від мотоцикліста в протилежну сторону.

Затори і щільний потік

Коли на дорозі утворюється затор або просто щільний потік автомобілів, їхати стає небезпечніше. Саме тому у водійському середовищі прийняте неформальне правило пропускати виїжджаючих з другорядної дороги, через одного.

Номер телефону

Нерідко трапляється, що немає можливості припаркуватися так, щоб при цьому не заблокувати виїзд для автівок, які стоять поруч. Ввічливим у такій ситуації вважається той водій, який залишає під лобовим склом свої контакти. До речі, в автомобільних магазинах продають спеціальні таблички-буклети під номери телефонів на липучках.

На підйомі

Підйом в гору завжди пов'язаний з додатковими ризиками. Особливо важко у такій ситуації доводиться тим, хто їде по вузькій дорозі. У подібних ситуаціях серед автомобілістів прийнято пропускати тих, хто піднімається.

Поступися дорогою

Правилом хорошого тону також вважається пропускати на головну дорогу ті машини, які виїжджають з дворів. Само собою, робити так «прийнято» тільки в тих ситуаціях, коли потік на головній дорозі дуже щільний.

Зміна ряду

Якщо опинилися в автомобільному заторі на дорозі, то не варто намагатися змінити ряд. По-перше, здебільшого в цій дії не буде ніякого сенсу. По-друге, це створить додаткові складності для всіх учасників руху навколо, підвищить рівень стресу і в без того складній ситуації.

Караван вантажівок

Коли трасою їде кілька вантажівок (або навіть одна) вони майже завжди будуть рухатися трохи повільніше основного потоку. У такій ситуації краще всього зробити спритний маневр і вийти на обгін, якщо це не порушить правил дорожнього руху. Однак, якщо по шосе йде ціла низка машин далекобійників, слід 10 разів подумати, перш ніж намагатися їх обігнати.

Повороти і перехрестя

На додаток до правил дорожнього руху, які стосуються перехресть і поворотів, слід також додати золоте правило: «не впевнений - не намагайся». Крім того, в подібні моменти не варто поспішати і метушитися.

Кермуйте відповідально та бережіть себе! Також не забувайте вчасно оформити поліс автострахування.