Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чому можуть відмовити у виплаті по КАСКО ?

Нерідко клієнти страхових компаній не задоволені страховим відшкодуванням. Виплата, на їхню думку, може бути невідповідною або взагалі у ній було відмовлено. Не варто звинувачувати компанію у нечесності чи шахрайстві. Слід уважно читати договір до його підписання.

У страховиків є перелік законних причин не платити компенсацію за полісом автострахування КАСКО. Всі причини для відмови зафіксовані в договорі в розділі «Винятки із страхового покриття». Зазвичай, вони стандартні для різних страхових компаній.

Експерти розповіли, в яких ситуаціях випадок буде визнаний нестрахових. Більшість виключень корелюють з порушеннями ПДР, за які на водіїв накладаються адміністративні штрафи.

Несвоєчасне повідомлення про страхову подію

Страховий випадок перестане вважатися страховим, якщо власник пошкодженої або викраденої машини не встигне повідомити про нього страхову компанію. Часовий проміжок жорстко обмежений, тому дзвонити на гарячу лінію слід відразу після настання події. Максимальний термін вказується в договорі страхування КАСКО і, як правило, становить кілька годин.

Якщо страхувальник запізниться з поважних причин і зможе це довести документально (наприклад, за допомогою довідки з компетентних органів або виписки з лікарні), страховик буде повинен виплатити компенсацію.

Пошкодження не мають відношення до страхового випадку

Страховик приймає рішення про виплату або невиплату відшкодування за результатами експертизи, яка проводиться представником компанії або незалежним експертом. В ході цієї процедури фахівець оглядає кузов і салон автомобіля на предмет наявності видимих ​​пошкоджень. У деяких випадках компанія призначає додатковий огляд з частковим розбиранням авто на СТО.

Експерт побудує причинно-наслідковий зв'язок між страховою подією і зовнішніми і / або внутрішніми ушкодженнями авто. Крім того, він обов'язково звіриться з актом передстрахового огляду, в якому перераховуються всі «старі» дефекти. Якщо фахівець доведе, що збиток був отриманий при інших обставинах, страховик відмовить у виплаті.

Порушення правил експлуатації, перевезення або дорожнього руху

Страхова компанія не буде відшкодовувати збиток за ДТП, яка сталася внаслідок порушення правил експлуатації автомобіля і перевезення пасажирів / тварин.

Пасивна допомога викрадачам

Відкрита машина з відключеною сигналізацією і ключами в замку запалювання і документами - справжній подарунок для викрадача. Опинившись поблизу, злодій скористається можливістю викрасти авто або прихопить із салону щось цінне. Якщо так станеться, страхова компанія має право відмовити у відшкодуванні збитку за ризиком викрадення.

Поліс страхування від викрадення спрацює, якщо водій буде робити певні заходи щодо захисту свого автомобіля:

- машину необхідно закривати і ставити на сигналізацію навіть під час короткочасних поїздок;
- в салоні не повинно залишатися ключів та брелоків від сигналізації - після настання страхової події страховик попросить надати всі комплекти;
- водій не повинен залишати в салоні авто договір КАСКО і техпаспорт транспортного засобу - без цих документів виплати не буде.


Коли поліс КАСКО не спрацює:

- водій застрахованого авто перебував за кермом напідпитку (допустима доза алкоголю в крові - 0,2 проміле) або їздив без водійського посвідчення відповідної категорії;
- ДТП сталася через технічну несправність авто, про яку водій знав (наприклад, перегоріли лампи фар);
- аварію спровокувала тварина, яку перевозили в салоні;
- ДТП сталася через неправильно закріплений вантаж;
- причина страхової події - перевантаження через кількість пасажирів;
- шини на колесах пошкодженого в ДТП автомобіля не відповідали сезону;
- ушкодження іншому автомобілю було завдано фаркопом, кенгурином або іншими елементами тюнінгу, не передбаченими конструкцією авто.

Відповідально обирайте страхову компанію, уважно читайте договір страхування - це допоможе уникнути прикрих непорозумінь та зайвих витрат.