Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Небанківські фінустанови розкриють свої структури власності

З 17 квітня 2021 року в Україні починають діяти вимоги до розкриття структури власності небанківських фінансових установ.

Всі небанківські фінансові установи (окрім кредитних спілок), а також лізингодавці, оператори поштового зв’язку, які мають право надавати окремі фінансові послуги, повинні будуть подати до Національного банку інформацію про свою структуру власності. Вони також мають опублікувати її на власних вебсайтах. Крім цього, усі компанії, які звертатимуться до Національного банку для отримання ліцензії, також повинні розкривати своїх власників та зв’язки між ними.

Протягом двох місяців компанії-учасники небанківського ринку повинні представити відкриті відомості про структуру власності.

У разі, якщо такі дані відсутні, а компанії не мають відкритої структури власності, їм надана можливість протягом півроку до 17 жовтня виправити ситуацію.

Про це стало відомо з прес-релізу Національного банку України.

Основні вимоги до прозорості структур власності:

- Небанківські фінустанови мають відображати інформацію про всіх власників істотної участі та ключових учасників. Також вони повинні розкривати характер взаємозв’язків між ними. Документи про структуру власності мають містити повну та достовірну інформацію на дату подання.

- Всі власники істотної участі мають погодити таке володіння з регулятором. Йдеться, як про набуття істотної участі, так і її збільшення.

- У структурі власності не має бути осіб, яким заборонено володіти корпоративними правами та/або здійснювати значний або вирішальний вплив на діяльність установи.


«Затвердження таких вимог дозволить розкрити всіх справжніх власників фінустанов і в результаті зробити небанківський ринок більш прозорим», - прокоментувала Ольга Гурбич, директор департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ.