Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

ДТП з неновим автомобілем: як не втратити гроші

Реєстрації старих авто в 4 рази перевищили продажі нових автомобілів в Україні в 1 кварталі 2021.
Первинні реєстрації в Україні вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, в січні-березні 2021 року склали 87,7 тис. од., що на 10% більше, ніж за перший квартал 2020 року, повідомляє "Укравтопром".

При цьому в березні вперше зареєстровано 34,8 тис. імпортованих авто з пробігом, що на 87% більше, ніж в березні-2020 (коли після встановлення 12 березня карантину сервісні центри два тижні не реєстрували старі машини) і на 27% більше, ніж у лютому поточного.

Причому в березні машини з пробігом охопили понад 79% первинного ринку легкових авто (в лютому - 81%).

Найбільш популярною маркою серед розмитненого секонд-хенду залишається Volkswagen - 5,7 тис. реєстрацій, на другому місці Ford з реєстрацією 3,2 тис. авто, третьої за популярністю стала Renault з результатом 2,9 тис. Автомобілі Skoda показали четвертий результат, їх обрали майже 2,8 тис. автомобілістів, а замикає п'ятірку лідерів Hyundai, в заліку якого 2,4 тис. українських номерів.

На дорогах України більшість автомобілів- далеко не нові, і їхня кількість зростає. Шансів потрапити у ДТП зі старою машиною набагато більше, ніж з новою. А це може коштувати винуватцю дорого.

Згідно з українським законодавством, для компенсації збитку при ДТП водій повинен мати поліс ОСЦПВ. Відшкодування по страховому полісу автоцивілки - це кошти, які виплачує страхова компанія постраждалим в дорожній пригоді. Маються на увазі аварії, спровоковані водіями, які керують застрахованими транспортними засобами (ТЗ).

Однак дуже часто сума, яку відшкодовує страховик за полісом "автоцивілки" значно нижча від вартості ремонту та заміни деталей автомобіля. І це не шахрайство чи прояв "нечесності" страхової компанії. Річ у тому, що на суму компенсації впливає кілька чинників, найвагоміший з них - знос автомобіля. Він нараховується, якщо фактичний пробіг авто в два рази більше нормативного, якщо складові частини кузова були відновлені (машина вже потрапляла у ДТП), якщо транспортний засіб експлуатувався як автомобіль спеціального призначення (наприклад, таксі), термін експлуатації авто більше 5-7 років.

Тому реальна ціна відновлення авто і сума збитку, розрахована страховою компанією, можуть істотно відрізнятися (тисячі, а іноді й десятки тисяч гривень).

У таких випадках суд зобов'язує винуватця аварії відшкодувати збитки (несплачену різницю). Нерідко автовласник, який витратив кошти на придбання полісу атвоцивілки та спричинив ДТП, повинен додатково сплачувати збитки постраждалого. Як цього уникнути? Разом з обов'язковою автоцивілкою придбати добровільну, яка, окрім збільшення страхового ліміту, покриває знос автомобіля. Оформити такий поліс можна в СК "Рідна".