Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як розпізнати страхового агента-шахрая при покупці автоцивілки?

Радимо купувати поліс автоцивілки у перевіреного страховика чи страхового агента. Якщо такого у вас ще нема - варто знати, як не потрапити на шахрая.

Іноді простіше розпізнати спробу обману, орієнтуючись на поведінку страхового агента. Навіть якщо страховий шахрай раніше працював у страховій компанії, він все одно видає себе дивною поведінкою і неадекватною реакцією на найпростіші прохання клієнта.

Шахрай не погодиться показати паспорт громадянина, адже в такому випадку не важко встановити його особу, а значить шахрай не зможе уникнути покарання.

Клієнту варто насторожитися при покупці поліса ОСЦПВ, якщо страховий агент або посередник:

- відмовляється пред'явити агентський договір або довіреність, видану страховою компанією;
- істотно занижує вартість поліса, а також пропонує великі неринкові знижки;
- не користується базою даних МТСБУ при оформленні поліса і не підтверджує клієнту валідність поліса;
- продає "паперовий" поліс і не пропонує електронне ОСАГО;
- відмовляється від безготівкової оплати;
- не вимагає діагностичну карту;
- заповнює поліс автоцивілки від руки.

У випадку найменших сумнівів у чесності страхового агента або посередника зв'яжіться зі страховою компанією, інтереси якої представляє продавець. Уточніть в контактному центрі, чи є такий співробітник у страховій компанії.

Багато хто думає, що покупка підробленого поліса ОСЦПВ в гіршому випадку обернеться марною тратою грошей. Однак наслідки такого придбання можуть бути набагато серйознішими. Якщо власник машини не зумів розпізнати обман на стадії оформлення страховки, є два шляхи виявлення підробки.

- Афера розкриється при внесенні змін до поліса.
- Афера розкриється при настанні страхової події.

У першому випадку доведеться витратитися на покупку чинного страхового поліса. А ось якщо автовласник встиг стати винуватцем аварії, наслідки придбання підробки будуть сумнішими. Доведеться самостійно відшкодовувати шкоду, заподіяну майну третіх осіб і здоров'ю. Крім того, автовласник може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, але тільки якщо буде доведено, що він свідомо придбав підроблений поліс. Покупцеві підробленого поліса ОСАЦВ нічого не виплатять в разі ДТП з вини іншого водія.

При виявленні підробки вже після завершення процедури оформлення варто негайно звернутися в поліцію. Це дозволить співробітникам МВС вжити оперативних заходів щодо розшуку шахрая. Крім того, заява в поліцію зніме зі страхувальника можливі підозри в тому, що він навмисне придбав підроблений або недійсний поліс ОСЦПВ.

Підроблені або сфальсифіковані бланки вкрай складно відрізнити від справжніх, оскільки часто підробки виробляють підпільні друкарні. Таким полісам дають номери реально існуючих бланків різних страховиків.

За матеріалами: Форіншурер