Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водіям на замітку: дозволили перевозити дітей без автокрісел віком до 12 років

Кабінет міністрів України підтримав постанову, що змінює правила перевезення дітей в транспорті. Тепер без автокрісла можна перевозити дітей, яким ще не виповнилося 12 років, але за умови достатнього зросту.

Про це йдеться на сайті уряду.

Так, раніше в спеціальному автокріслі треба було перевозити дітей, яким не виповнилося 12 років або чий зріст менше 145 сантиметрів. Тепер вікову межу скасували.

Однак це правило не поширюється на автомобілі екстрених служб і автобуси, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення.

Крім того, уряд дозволив перевозити дітей до 3 років на передньому сидінні автомобіля - але тільки при наявності утримуючих систем, які встановлюють проти напрямку руху. Також необхідно обов'язково відключати фронтальну подушку безпеки.

Також уряд уточнив, яким критеріям має відповідати дитяче автокрісло. Зокрема, йдеться про дитячу утримуючу систему - це пристрій, який здатний утримувати дитину в сидячому або похилому положенні. У разі зіткнення або різкого гальмування автомобіля він зменшує небезпеку травмування дитини шляхом обмеження рухливості її тіла.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року Верховна Рада ввела штрафи за перевезення дітей без автокрісел. Штраф складає на 30 неоподатковуваних мінімумів - 510 гривень. За повторне порушення призначили штраф у 50 неоподатковуваних мінімумів - 850 гривень.