Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чому введення обов'язкового медичного страхування відкладається?

Уже в квітні стартує черговий етап медичної реформи, розпочатої ще командою минулої влади. Реформа передбачає перехід на нову модель фінансування десятків медпослуг, за які лікарням безпосередньо буде платити Нацслужби здоров'я. Про це пише РБК-Україна.

В цьому ж році очікується прийняття закону про медичне страхування, запевняє глава комітету Верховної ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.

Але, за його словами, комітет і Міністерство охорони здоров'я поки вибирають найбільш оптимальну модель страхування для України, пам'ятаючи про високий рівень "тіньових" доходів у населення.

Обов'язкове медичне страхування в Україні буде запущено не раніше 2023 року, заявив Радуцький, пояснюючи відстрочку тим, що в Україні сьогодні не всі платять офіційні зарплати.

"Закон ми будемо приймати. Але є один найголовніший фактор, який не дозволить закону запрацювати в цьому році. У нас 60% зарплати в "тіні". Як тільки ми приймемо закон про медстрахування, зрозуміємо, що у нас немає грошей. Але президент обіцяє, що як мінімум удвічі протягом двох років "чорна" зарплата зменшиться. І ми закон готуємо, але готуємо його вступ в силу з 2023 року. А KPI для набуття чинності закону - це дані про частку "чорної" зарплати", - каже Радуцький.

Цією ж причиною відстрочку обов'язкового медичного страхування фахівець пояснював у жовтні 2019 го. "Без грошей ввести загальнообов'язкове медичне страхування неможливо. Це фікція. Це головні речі, за якими ми не можемо взяти і сказати: Все, ми вводимо ОМС", - пояснював Радуцький.

Тоді він говорив, що за 2 роки закон про обов'язкове медичне страхування "буде імплементований і почне працювати".