Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Знову заговорили про страхування відповідальності за лікарські помилки

На тлі пандемії в Україні юридичний, фізичний та адміністративний захист медиків стає однією з найбільших проблем в системі охорони здоров'я, тому на 2021 року є план змін в законодавство щодо захисту лікарів та страхування відповідальності.

Про це заявив телеканалу ICTV народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

За його словами, очолюваний ним комітет в 2020 році вже намагався ініціювати кілька законодавчих актів щодо юридичного захисту медиків. "Це була частина в одному із законів про лікарське самоврядування, яка була присвячена саме обов'язковому страхуванню медпрацівників від лікарської помилки. На жаль, закон не підтримали в залі", - розповів Радуцький.

На 2021 рік є законодавчий план відповідних змін у законодавстві.  "Також ми готуємо зміни, що передбачають підвищення кримінальної відповідальності за напади на лікарів, і будемо вимагати, щоб силові структури забезпечували постійну охорону лікарів. Перш за все, це стосується медиків приймальних відділень та екстреної медичної допомоги", - уточнив глава профільного комітету.

У законодавстві України досі немає визначення термінів, що таке лікарська помилка або неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. Ця невизначеність не захищає права як пацієнтів, так і лікарів.

Добровільно застрахувати професійну відповідальність медики та медичні заклади можуть вже сьогодні, не чекаючи на законодавчі зміни. СК "Рідна" - одна зі страхових компаній України, яка пропонує таке страхування.