Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Снігопад на дорогах: поради автомобілістам

Керування автомобілем при снігопаді - справа нелегка, навіть для досвідчених водіїв. Тому добре подумайте, перш ніж сідати за кермо - можливо, поїздку можна відкласти. Для тих, хто все-таки наважився їхати на авто в дні рясних снігопадів, як сьогодні, фахівці дали кілька корисних порад.

Розрахуйте час

Краще виїхати заздалегідь, оскільки необхідно розгребти замети і очистити автомобіль. Так само через велику кількість снігу утворюються затори: проїжджа частина доріг стає вужчою, аварій на дорогах більшає.

Розчищайте автомобіль

Багато водіїв поспішають і розчищають тільки смужку на лобовому склі. Це може призвести до небезпечних ситуацій на дорозі. Поки чистите скло, дзеркала, ви даєте можливість двигуну добре прогрітися. Важливо прибрати весь сніг з авто.

Подбайте про те, щоб ваш автомобіль було видно. На брудній засніженій дорозі фари вашого автомобіля швидко забруднюються.

Оберіть комфортну швидкість

Велика швидкість у зимовий час - не найкраще рішення. Вона повинна бути принаймні на 10-20% нижчою у порівнянні з рухом по сухому асфальту.

Сконцентруйте увагу

Для управління автомобілем в умовах снігопаду необхідна висока концентрація уваги. Інструктори радять не розмовляти по телефону (навіть через гарнітуру) і вимкнути радіо.

Тримайте дистанцію


Завжди залишайте простір для маневрування. На засніжених дорогах збільшується шлях гальмування. Дотримуйтесь більшої, ніж зазвичай, дистанції щодо автомобіля, який їде попереду.

Не варто їхати за фурами, вантажівками, іншими високими транспортними засобами, дах яких ви не бачите. З нього може раптом зірватися брила застиглого снігу, яка вже перетворилася на лід. Ухилитися від цієї брили, як правило, дуже складно, і такі ситуації призводять до серйозних ДТП.

Рухайтесь та маневруйте плавно

Будь-який різкий рух під час водіння автомобіля може привести до втрати контролю над управлінням. Як наслідок - втрата зчеплення з дорогою. Найкращий стиль керсування у снігопад - плавний розгін і плавне гальмування. Не варто забувати про плавні повороти транспортного засобу, а також якщо автомобіль має зимовий режим їзди, включайте його.

Гальмувати потрібно двигуном або переривчасто, імітуючи роботу системи ABS. Різкий розгін так само небезпечний в плані занесення, як і екстрене гальмування.

При повороті беріть радіус з запасом, щоб повернути кермо всього один раз на потрібний (мінімальний) кут на початку повороту і відразу ж почніть його повертати назад, вирівнюючи колеса.

Плавно додавайте газ, особливо на передньопривідних автомобілях, як тільки ви пройшли поворот передньою віссю і колеса стали прямо.

Правильно сидіть за кермом

Щільно притиснута до сидіння спина водія допоможе відчути початок заносу. Кермо під час снігопаду потрібно м'яко, але міцно тримати обома руками: це дасть можливість почати реагувати на будь-яку ситуацію негайно.


Не втрачайте можливість уникнути заносу

Найбільша помилка при втраті контролю над автомобілем - закрити очі і відпустити кермо. Перше правило при занесенні або втраті контролю - відпустити педаль газу. Потрібно м'яко, але чітко повернути кермо в бік заносу і відразу ж повертати його назад, щоб машину не знесло вже в іншу сторону.

Більшість наших дій за кермом проходять на підсвідомому рівні. Тому якщо зосередитися і не панікувати на дорозі, то ви збільшите шанси успішного виходу із заносу.

Якщо ви забуксували:

- Не допускайте прослизання коліс, інакше можете загрузнути ще сильніше.
- Щоб очистити колію від снігу, поверніть колеса праворуч та ліворуч кілька разів.
- Мінімально тисніть на педаль газу для того, щоб плавно рушити з місця.
- Якщо в багажнику лежить лопата, то використовуйте її для розчищення снігу з-під машини.
- Якщо є з собою пісок, то висипте його під ведучі колеса, а якщо піску немає, то допоможуть килимки з салону. Не забудьте потім їх забрати.
- Якщо у вас механічна КПП, можна застосувати метод «розгойдування», включаючи поперемінно першу передачу, а коли автомобіль відкочується назад, то включаєте задню.

Кермуйте відповідально та бережіть себе!