Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

В Україні видаватимуть водійські посвідчення по-новому

МВС України ініціює суттєві зміни в порядку видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Зміни стосуються правил підтвердження водійських навичок та правил проведення практичних іспитів.

Так, пропонується екзаменувати водіїв, які отримують права категорії B (легкові авто), виключно в умовах дорожнього руху, виключивши з процедури практичного іспиту навчальні майданчики. Крім того, документ передбачає й більш незвичайні нововведення щодо інформації, яку будуть вказувати в водійських посвідченнях.

МВС України пропонує доповнити дані в правах кодами з інформацією про обов’язки та спеціальні обмеження, що накладаються на водія при управлінні транспортним засобом. Зазначається, що кодом в посвідченні водія будуть позначати медичні показання – обов’язок використовувати окуляри, контактні лінзи, пов’язку на оці, слуховий апарат або протез.

Крім того, у водійських правах хочуть вказувати такі обмеження:

керування транспортним засобом тільки вдень;
управління тільки в радіусі певної кількості кілометрів від місця проживання власника, або тільки в межах міста/регіону;
управління без пасажирів;
тільки для їзди зі швидкістю не більше "..." км/г;
управління у супроводі власника посвідчення водія не менше еквівалентної категорії;
управління без причепа;
заборона пересування на автомагістралях;
тільки керування транспортними засобами, обладнаними алкозамками.

Новації передбачені проєктом постанови Кабінету Міністерства України про внесення змін до “Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами”. Документ був розроблений МВС та 25 січня опублікований на офіційному сайті відомства. Зауваження й пропозиції по ньому відомство приймає на свою поштову та електронну адресу протягом місяця з дня опублікування.