Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Які можуть бути винятки в страхуванні КАСКО автомобіля?

Страхування КАСКО не завжди захищає автовласника. Варто знати, коли поліс автострахування не працює і у його власника можуть виникнути проблеми зі страховим покриттям і отриманням страхового відшкодування від страховика.

При наявності КАСКО не важливо, хто винен в ДТП, і необов'язково чекати місяцями рішення суду - страхова компанія бере на себе зобов'язання по ремонту в будь-якому випадку або компенсації вартості ремонту на авторизованій СТО (узгоджене з відділом врегулювання страховика) за мінусом франшизи (якщо вона була за договором), амортизації і ПДВ, якщо СТО не платник ПДВ.

25 найпоширеніших винятків при страхуванні КАСКО автомобіля. В яких випадках страховик може відмовити у виплаті в разі пошкодження або викрадення вашого авто?

- Керування автомобілем в стані алкогольного, наркотичного або токсикологічного сп'яніння.

- Злий умисел або навмисні дії автовласника або особи, яка керує транспортним засобом.

- Експлуатація несправного автомобіля (перелік несправностей, при яких забороняється експлуатація автомобіля, наведено в Правилах дорожнього руху - включає несправність гальм, рульового управління, склоочисника з боку водія, приладів освітлення в темний час доби, зношеність протекторів тощо).

- Застрахований автомобіль був переданий особі, яка не має права на керування даним транспортним засобом (наприклад, відсутнє посвідчення водія), який не має відповідних документів для керування ТЗ.

- Страховий випадок стався поза територією страхування або на території іншої країни (якщо покриття вказано тільки в країні реєстрації).

- Автомобіль використовувався для навчання водінню, як таксі, брав участь у змаганнях або випробуваннях, якщо це спеціально не обумовлено в умовах страхування.

- Втрата другого або повного комплекту ключів.

- Коли відбувалася навантаження, вивантаження, транспортування застрахованого автомобіля будь-яким видом транспорту (наприклад, буксирування автомобіля або евакуатором).

- Військові дії, маневри або інші військові заходи. Терористичні акти, заворушення і народні хвилювання, якщо інше не передбачено договором страхування. Вплив ядерного вибуху, радіації або радіоактивного зараження.

- Конфіскація, вилучення, арешт або знищення застрахованого авто за розпорядженням державних органів.

- Поломка, відмова, вихід з ладу деталей, вузлів, агрегатів. Несправність електрообладнання, в тому числі електропроводки. Заводський брак або брак, допущений під час відновлювального ремонту.

- Страхове шахрайство.

- Гідроудар під час проїзду через мілку річку або глибоку калюжу.

- Порушення правил пожежної безпеки; пожежа або вибух під час навантаження, вивантаження або перевезення горючих або вибухонебезпечних речовин і предметів, якщо застрахований автомобіль не призначений для таких цілей.

- У разі неповернення застрахованого авто при прокаті, оренді або лізингу.

- Пошкодження покришок, колісних дисків, декоративних ковпаків, якщо це не пов'язано з ушкодженнями інших вузлів, деталей або агрегатів автомобіля.

- Крадіжка коліс або декоративних ковпаків, якщо їх розкрадання сталося без заподіяння ушкоджень самому застрахованому автомобілю або якщо вкрадені деталі не застраховані окремо. Розкрадання або пошкодження номерів (реєстраційних знаків) автомобіля.

- Дрібні подряпини, точкові пошкодження лакофарбового покриття без пошкодження деталі (вибоїни і відколи).

- Збиток, спричинений пошкодженням, знищенням або втратою (в тому числі розкраданням) комплекту інструментів, домкрата, насоса, аптечки, вогнегасника, стаціонарних протиугінних засобів, якщо останні не встановлені заводом-виробником або не були застраховані в якості додаткового обладнання.

- Збиток, викликаний втратою товарної вартості застрахованого автомобіля, природним зносом і встановленого на ньому додаткового обладнання, якщо інше не встановлено договором.

- Моральна шкода, упущена вигода, простій.

- Розкрадання застрахованого авто, якщо воно було залишене з незамкненими дверима, незакритими вікнами, вимкненими механічними і електронними пристроями проти угону.

- Пошкодження або розкрадання додаткового обладнання, якщо воно не було додатково застраховано. Розкрадання додаткового обладнання або частин автомобіля, які перебували в момент розкрадання окремо від застрахованого транспортного засобу.

- Порушення режиму зберігання автомобіля, якщо договір страхування укладено з умовою зберігання вашого автомобіля в нічний час на стоянці, що охороняється або в гаражі.

- Пошкодження оббивки і внутрішніх деталей салону застрахованого автомобіля, викликане курінням або необережним поводженням з вогнем.

Незважаючи на модливі проблеми зі страховими виплатами і судами, які можуть виникнути після ДТП, поліс КАСКО необхідний, особливо, якщо це викрадення або ДТП сталося з автомобілем на «єврономерах».

Згідно Закону України "Про страхування" і договору КАСКО, потерпілий в ДТП або застрахований винуватець ДТП повинен протягом 3-х днів повідомити кол-центр страхової компанії і написати заяву про те, що стався страховий випадок. Згідно з договором, страхова компанія може відмовити в ремонті авто, якщо він занадто дорогий. В такому випадку машина або продається на аукціоні, або господар забирає розбитий автомобіль і ремонтує самостійно, але йому можуть істотно знизити розмір страхової виплати. Якщо ж аукціон, то залишки авто виставляють на закриті торги, в яких можуть брати участь як страховики, так і зареєстровані покупці з хорошою репутацією. Максимальна сума, яку дають за залишки, віднімається від страхової суми (ціни автомобіля за договором), а різницю виплачує страховик на руки власникові за мінусом франшизи.