Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Страхування відповідальності: як захистити і лікаря, і пацієнта

В Європі щороку близько 10 тисяч пацієнтів позиваються до суду на лікарів, приблизно 50% справ виграють пацієнти.
Точних даних по нашій країні для порівняння немає. Та, за інформацією ВООЗ, щодня в Україні лікарські помилки забирають життя 5-7 пацієнтів та стають причиною інвалідності 25 осіб.

За даними ЗМІ, за статистикою, лише 20% лікарських помилок викликані людським фактором, інші 80% трапляються через недосконалість медичних технологій та брак медичного обладнання.

У світі давно використовують інструмент, який дозволяє захистити інтереси як лікаря, так пацієнта – обов’язкове страхування професійної відповідальності лікарів.

Експертиза оцінює шкоду, нанесену пацієнту внаслідок лікарської помилки, але компенсує її не медик чи медичний заклад, а страхова компанія.

Для України питання страхування відповідальності медиків останнім часом стало ще актуальнішим.
Медичні заклади перетворились на неприбуткові підприємства – і тепер пацієнти можуть позиватись до конкретної юридичної особи, клопотати про накладення арешту на рахунки лікарні тощо.
Тому медики та медичні заклади сьогодні мають бути зацікавлені у запровадженні загальнодержавної програми зі страхування відповідальності медиків.

Деякі приватні медичні заклади вже користуються добровільним страхуванням відповідальності працівників – страхові компанії пропонують відповідний продукт.
Страхують або відповідальність всього медичного персоналу, або низку спеціальностей із підвищеним ризиком: хірургів, акушерів-гінекологів, неонатологів, анестезіологів, реаніматологів, стоматологів.

Страхові ризики припускають помилки медиків в таких випадках:
при встановленні діагнозу,
в рекомендаціях при проведенні лікування,
при призначенні лікарських засобів,
при проведенні хірургічних операцій.

Найчастіше страхове відшкодування включає такі витрати:
компенсацію шкоди, заподіяної здоров’ю,
втрачений заробіток, якого позбувся потерпілий через втрату працездатності,
видатки, необідні для відновлення здоров’я,
відшкодування моральної шкоди,
витрати на позасудовий та судовий захист.

Як правило, страховий платіж складає від 0,5% до 3,5% в залежності від спеціалізації лікаря, його досвіду, кваліфікації та кількості пацієнтів клініки.

Для того, що страхування відповідальності стало обов’язковим і реально запрацювало, потрібні дві складові – зміни до законодавства та механізм фінансування страхових програм.

Певна частина законодавчих новацій закладена у законопроєкт "Про лікарське самоврядування", якій проходить стадію активного обговорення с експертним середовищем.
Зокрема, законопроєкт вводить поняття "страхування професійної відповідальності медичного працівника".
А зміни до закону "Про страхування" мають запровадити новий вид обов’язкового страхування – професійної відповідальності медичних працівників.