Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Чим відрізняється ОСЦПВ від КАСКО та Зеленої карти

Серед різних програм страхування, полісів та видів страховок легко заплутатися. Тому розберімося, що відрізняє різні види страхування та який страховий поліс краще вибрати.

Зараз на слуху у всіх водіїв три назви. Це ОСЦПВ, КАСКО та Зелена карта.

У чому відмінності між ними та кому потрібно оформляти ці страховки?

Що страхує поліс ОСЦПВ або Автоцивілка?

ОСЦПВ, або автоцивілка - це обов'язковий поліс страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. Законодавство України зобов'язує кожного водія мати поліс ОСЦПВ. Без нього забороняється використовувати транспортний засіб і за відсутність автоцивілки передбачені штрафи.

Навіщо потрібен поліс ОСЦПВ? Якщо станеться аварія, то винна сторона зобов'язується відшкодувати збитки, яких зазнає потерпіла сторона. Відшкодування стосується як майна, так і шкоди здоров'ю та життю. Тому, щоб врегулювати розв'язання подібних питань, існує поліс ОСЦПВ.

У разі ДТП виплати здійснює страхова компанія винуватця аварії. Є ліміт страхового відшкодування. На кінець 2020 року це 130 і 260 тис. грн за шкоду, заподіяну майну та життю та здоров'ю відповідно. Сам же страхувальник у разі ДТП не отримує ніякого відшкодування.

Що покриває повне КАСКО?


Тому, якщо ви шукаєте страхування, яке дозволить покрити збитки вашого майна, то зверніть увагу на поліс КАСКО. Страхування КАСКО направлено на захист вашого транспортного засобу. Поліс страхує ваш транспорт від будь-якого пошкодження: викрадення, несправності, пожежі, ДТП або навіть повне знищення. Ціна КАСКО і розмір виплат залежать від автомобіля та характеру пошкоджень.

Що страхує Green Card (Зелена карта)?

Ще один вид обов'язкового страхування - це Зелена карта. Зелена карта - це міжнародний поліс обов'язкового страхування відповідальності водіїв наземного транспорту. Зелена карта діє в ряді держав, які підписали між собою угоду про спільну міжнародну систему страхування.

Поліс Зеленої карти необхідно мати ще для перетину кордону. Відсутність Зеленої карти може стати причиною для того, щоб співробітники прикордонного контролю відмовили вам у пропуску через кордон.

За аналогією з ОСЦПВ, Зелена карта винуватця ДТП покриває збитки, завдані іншим особам. Відшкодування відбувається відповідно до законодавства тієї країни, на території якої сталася аварія. Термін дії страхування повинен охоплювати весь час перебування водія за кордоном.

Які штрафи, якщо немає страховки на автомобіль

За відсутність полісів обов'язкового страхування передбачені штрафи. Розмір штрафів також залежить від чинного законодавства. На сьогодні існують штрафи за відсутність страховки ОСЦПВ і Зеленої карти.

Якщо немає Зеленої карти, то розмір штрафів залежить від законодавства країни, в якій відбулося порушення. Наприклад, в Європі штраф за відсутність страховки в середньому починається від 1000 євро. Також крім штрафів водія без обов'язкового страхування можуть депортувати з країни, винести заборону на наступні в'їзди в країну або заарештувати транспорт.

За відсутність ОСЦПВ передбачено два види штрафів.

Якщо поліс ОСЦПВ оформлений, але його немає при собі, то штраф становить 425 грн;
Якщо поліс ОСАГО відсутній взагалі або прострочений понад 5 днів, то штраф дорівнює 850 грн.

Також не забувайте про те, що якщо у вас немає полісів ОСЦПВ і Зелена карта, то весь збиток, нанесений з вашої вини, вам доведеться відшкодовувати самостійно. Але в деяких країнах, наприклад, в Європі, немає меж у відшкодування збитків. І тоді винуватець аварії зобов'язується довічно утримувати потерпілих.