Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Туристам на замітку: Хто оплачує перебування на самоізоляції за кордоном?

Попри пандемічні обмеження, українці все ж мандрують за кордон. Серед інших не так давно стали доступні ОАЕ. Але під час пандемії нашим туристам для відпустки в ОАЕ недостатньо негативного тесту на COVID-19, зробленого в Україні: по прильоту кожному туристу роблять новий тест.

Його результати потрібно чекати в номері свого готелю, нікуди не виходячи за його межі. І, на жаль, нерідко трапляється так, що місцевий тест показує позитивний результат, на відміну від українського. І тоді на туриста чекає карантинний готель. Хто його оплачуватиме?

Так сталося і з українкою Ганною Е. Зараз вона знаходиться у ковід-готелі в Дубаї, в номері без балкона, в якому вікна відкриваються лише на 10 сантиметрів. Від нудьги трохи рятує те, що Анна веде постійні листування з турагентством, страховою та авіакомпанією, щоб знизити свої фінансові втрати. Поки що за перебування в цьому готелі вона платить зі своєї кишені.

Що потрібно зробити, щоб підстрахувати себе від подібного сценарію на етапі покупки туру? Як залишитися при своїх грошах, якщо захворіли коронавірусом за кордоном? РБК-Україна знайшло відповіді на ці питання.

За кожен день перебування у спецготелі Ганна платить близько $50. Страховка, яка була включена в програму, не покриває ці витрати. Тільки – лікування коронавірусу. У підсумку турагент сказав, що нічим допомогти не може.

Авіакомпанія Air Arabia у вартість авіаквитка включила ковід-страховку, яка покриває перебування в карантинних готелях. На щастя, Ганна летіла рейсом цієї авіакомпанії. Вона написала в її офіс і отримала відповідь, що страховка дійсна, і вона оплачує перебування на карантині в розмірі $50 на людину за добу. На сайті авіакомпанії ця інформація також опублікована. Інші авіаперевізники, які літають в ОАЕ, таку послугу не передбачають.

Якщо немає страховки, яка покриває самоізоляцію

Існує спосіб, як знайти гроші на карантинний готель, якщо все-таки у вас не буде страховки, яка покриває ці витрати.

"Потрібно звернутися безпосередньо до туроператора, щоб він повернув хоча б частково гроші за готель, в якому ви не проживаєте. Хоча, як правило, це договором не передбачено, багато компаній йдуть на такий крок для того, щоб зберегти лояльність свого туриста", - радить В'ячеслав Черняховський, гендиректор асоціації "Страховий бізнес". За словами експерта, звичайна страховка має покривати компенсацію вартості квитка, якщо рейс переноситься за медичними показаннями. Однак, якщо турист не лікується амбулаторно чи у лікарні, то у виплаті можуть відмовити.

Для того, аби страховка покрила витрати, пов'язані з самоізоляцією за кордоном, потрібно обирати розширені страхові програми чи купувати додаткову страховку до базової, яка зазвичай входить у вартість туру.

Як правило, у вартість туру входить базова страховка. Вона включає лікування COVID-19 у стаціонарі, амбулаторно. Більше страхових випадків покривають додаткові страхові програми. Наприклад, "Все включено", "Від невиїзду", "Неможливість здійснити поїздку". За неї потрібно буде доплатити. Але вона також може не передбачати додаткові фінансові ризики, які можуть бути пов'язані з пандемією коронавірусу.

На що потрібно звернути увагу, вибираючи страховку для поїздки за кордон

- Франшиза за кількістю днів

Більшість туроператорів включають ковід-страховку, яка може мати франшизу за кількістю днів. Наприклад, якщо в договорі про страхування зафіксовано, що часова франшиза становить 7 днів, це означає, що страховик несе відповідальність тільки щодо подій, які настали після 7 календарних днів з початку дії полісу.

- Страхві ліміти

Загальна страхова сума по страховці може бути $30000. А на лікування COVID-19 може бути ліміт, наприклад, в розмірі $5000. Також може бути лімітована сума на перебування у карантинному готелі.

- Супровід близькими хворого

"Особливо цей пункт важливий, якщо ви їдете з дітьми. Якщо дитина захворіє, страховка має включати покриття витрат на перебування з ним когось із батьків", - коментує В'ячеслав Черняховський.

- Активний відпочинок

"Мінімальні страховки, за якими платіж становить 30-40 центів в день, не покривають нещасні випадки, які можуть статися, якщо ви вирішите покататися на банані або піднятися на гору Мойсея. Тому якщо в планах екскурсії й якісь активності, додайте опцію "активний відпочинок", - радить Черняховський.

Якщо сталася страхова подія, потрібно якомога швидше зв'язатися зі страховою компанієюї за номерами, зазначеними у полісі. Щоб отримати гроші від страхової, важливо зберігати всі чеки, медвисновки. Якщо всі документи будуть в порядку, компенсація, як правило, виплачується протягом двох тижнів.