Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

У МТСБУ розповіли, скільки виплатили за страховиків-банкрутів за 5 років

Протягом 2015-2019 років МТСБУ виплатило потерпілим в ДТП за страховиків-банкрутів понад 88 млн. грн.

За 9 місяців 2020 року Бюро виплатило з фонду захисту потерпілих 12.2 млн. грн. (всього здійснено 557 виплат). Було здійснено виплати за страхові компанії «Наста», «Україна», «Райп», «Уеска», «Добробут» і «Міська СК».

"Динаміка виплат за страховиків-банкрутів має «піковий» характер: кількість виплат різко зростає, коли після завершення процедури банкрутства або ліквідації страховика ми починаємо платити постраждалим за його зобов'язаннями", - пояснює заступник Генерального директора МТСБУ Людмила Білошицька. - МТСБУ неодноразово привертало увагу влади до недосконалості чинної процедури виплат за банкрутів: відповідно до вимог закону, ми не можемо почати регламент виплати, поки не завершена процедура банкрутства або ліквідації СК.

Разом з тим, якщо розпочато процедуру банкрутства страхової компанії, або вона знаходиться в стадії ліквідації або самоліквідації, ми не маємо права платити постраждалим за зобов'язаннями СК шляхом повернення базового гарантійного внеску. Це створює патову правову ситуацію, несправедливу по відношенню до людей, які постраждали в ДТП: вони ніяк не можуть отримати відшкодування з гарантійних фондів Бюро, поки триває процедура банкрутства або ліквідації СК".

Зараз в процесі банкрутства, ліквідації або самоліквідації знаходяться такі страхові компанії як «Гарант-Авто», «Домінанта», «Страховий капітал», «Київський страховий дім», «Вексель», «Гарантія» і «Лемма».

Єдиний шлях вирішення проблеми - внести зміни до чинного закону «Про ОСАЦВ» або прийняти новий закон, в проекті якого передбачено початок виплат за страховиків, які не виконали зобов'язання перед постраждалими, відразу після втрати членства в МТСБУ. У разі прийняття цих змін, які постраждали в ДТП люди більше не будуть чекати виплат роками, заявили в Бюро.

За період 2015-2019 років МТСБУ здійснило понад 3,2 тис. виплат шляхом повернення базового гарантійного внеску страховикам на загальну суму 52.2 млн. грн. За 9 міс. поточного року - це 118 виплат на суму 5.4 млн. грн. (-75%). Динаміка обумовлена ​​тим, що в 2019 році було здійснено значний обсяг виплат за зобов'язаннями цілого ряду страховиків («Скайд», «Україна», «Іллічівська», інші).

Таким чином, разом зі страховиками-банкрутами та компаніями, які припинили діяльність, не виконавши своїх зобов'язань, за 9 міс. 2020 року МТСБУ сплатило 17.6 млн. грн., а за 2015-2019 - 140.2 млн. грн.

З 1 жовтня по 31 грудня 2020 року МТСБУ приймає документи на виплату від постраждалих, яким повинна відшкодовувати СК «Київ РЕ», позбавлена ​​членства в 2019 році.